Samsun 4.Mobilya ve Dekorasyon Fuarı

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirilen fuar; ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayan mobilya ve dekorasyon sektörünün 2019 trendleri ile buluşma noktası oldu.

info@karadenizekonomi.com / 13.03.2019

Samsun 4.Mobilya ve Dekorasyon Fuarı

Bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirilen fuar; ülke ekonomisine olumlu katkılar sağlayan mobilya ve dekorasyon sektörünün 2019 trendleri ile buluşma noktası oldu.

Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi, 4. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'na ev sahipliği yaptı. Pek çok üretici firmanın ürünlerini sergilediği fuarın ilk gününe Samsun Valisi Osman Kaymak'ın padişah cübbesi giyerek tahta oturması damga vurgu.

TÜYAP, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği ile KOSGEB'in destek verdiği fuar yoğun ilgi gördü.  Açılış gününün sürprizi Samsun Valisi Osman Kaymak'ın padişah cübbesi giyip kavuk takarak tahta çıkması oldu. Vali Kaymak, fuara ilişkin beklentierini şu sözlerle özetledi: "Samsun'un daha çok üreten ve ihraç eden bir kent olması için uğraş veriyoruz. Samsun bir fuar kentidir. Fuarlar da sektörün tanıtımı, ticaretin gelişimi ve kültürel etkinlikler için oldukça etkin bir yöntemdir. Mobilyacılık sektörü Samsun'da eskiden daha yoğundu. Öncü özelliğini İnegöl'e kaptıran Samsunlu mobilya üreticileri geriye dönüş sinyalini bu tür fuarlarla verecektir." Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz ise ortak hedef vurgusu yaptı.Alagöz, "Samsun'da hatırı sayılır bir seviyeye gelmiş olan mobilya endüstrisini ülke çapında bir marka haline getirmeliyiz. Daha sonraki hedef ise uluslararası arenada tanınırlık olmalı. Her geçen yıl artarak devam eden katılım ve ziyaretçı sayımızı önümüzdeki yıl itibariyle yabancı ziyaretçi sayısındaki artışla perçinlemek istiyoruz" dedi.

Markalar.....

4. Tüyap Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nda yer alan firmalardan Eker Kanepe, ürünleri ile farkını ortaya koydu. Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı ve Eker Kanepe Yönetim Kurulu Başkanı   Bahattin Eker, Samsun'un mobilyacılık geçmişine vurgu yaptı. Eker, "Türkiye'de mobilya üretiminin yoğunlaştığı iller sıralamasında 2000'li yıllara kadar ilk 10'daydık.  Geçen yıllarda 33. sıraya kadar geriledik. 2010 yılı ile yeni bir çıkış yakaladık ve şu anda ilk 16 içindeyiz. Tüyap Mobilya Fuarı, bölgenin tek fuarı olma özelliğini taşıyor.  Bu anlamda Samsun mobilyacılığının ülke ve dünya pazarlarına açılmasında itici güç özelliği vardır. Ayrıca, hükümetin yerel yönetimler yasası ile sektörü heyecanlandıran hamleler yapması ile Samsun'da sektörün yukarı yönde ivme kazanacağına inanıyorum" dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar