Samsun’dan dünyaya en estetik ihracat

Türkiye’yi dünya sağlık turizminin önde gelen ülkeleri arasına sokmakta büyük rolü bulunan Doç. Dr. Hayati Akbaş; ABD, S. Arabistan, Fransa, İtalya ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen hastalarını Samsun FBM Estetik Klinik’te ağırlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.05.2019

Samsun’dan dünyaya en estetik ihracat

Türkiye’yi dünya sağlık turizminin önde gelen ülkeleri arasına sokmakta büyük rolü bulunan Doç. Dr. Hayati Akbaş; ABD, S. Arabistan, Fransa, İtalya ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen hastalarını Samsun FBM Estetik Klinik’te ağırlıyor.

Estetik ekonomisi

Bakımlı ve genç görünmek, zamanında önlem alarak yaşlanmayı geciktirmek günümüzde kadın erkek herkesi peşinde koşturan bir trend haline geldi. Bu trend büyük bir estetik pazarı yarattı. Öyle ki Türkiye, 2 milyar doları aşan estetik pazarı hacmiyle dünyanın ilk 3 ülkesi arasına girmiş durumda. Bu kapsamda Samsun’da 2005 yılında kurulan FBM Estetik Klinik; saç ekimi, estetik lazer, estetik güzellik ve plastik cerrahi alanında eriştiği uluslararası bilinirlikle Türkiye’nin yıldızını parlatan şehirlerin başında geliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nden Suudi Arabistan’a, İngiltere’den Fransa’ya kadar pek çok ülke vatandaşının estetik kaygılarla geldiği Samsun,  estetik ve güzellik ihracatında önemli bir konumuna gelirken Doç. Dr. Akbaş bu gelişimde sahip olduğu paydan büyük mutluluk duyuyor. Türkiye’nin sağlık turizmi sektöründe önemli bir yerde olduğunu vurgulayan başarılı tıp adamı, hastalarının neredeyse yarısının yurtdışından geldiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Aslında estetik ve güzellik ihracatı yapıyoruz. ABD, S. Arabistan, Fransa ve İtalya’dan tutun dünyanın pek çok ülkesinden gelen hastalarımız var. Estetikle ilgili her türlü operasyonu yapacak yetenekteyiz. Saç ekimi, burun estetiği, vücut şekillendirmesi gibi estetikle ilgili olarak aklınıza ne geliyorsa yapmaktayız.”

Güzellik ihraç edip, döviz kazandırıyoruz

Türkiye’nin estetik alanındaki yerinin ABD ve Brezilya’dan hemen sonra geldiğini, yaptıklarıyla hem Samsun hem de Türkiye ekonomisine katkı sağladığını belirten Doç. Dr. Akbaş, “Türkiye’ye yurt dışından döviz getirme konusunda beynimizi, yeteneğimizi, becerimizi kullanıyoruz. Estetik alanında dünyanın en iyi üç ülkesinden biriyiz. Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya ve biz ilk üç sırayı paylaşıyoruz. Güzellik ihracatı yapıyoruz bunun karşılığı olarak da döviz kazandırıyoruz. Böylece kent ekonomisine olduğu kadar ülke ekonomisine de katkı sağlamış oluyoruz. Bunu önemsiyorum.” dedi.

İstanbul ve yurt dışında da şubeleri var

Mesleki çalışmaları ve operasyonlarının yanı sıra çeşitli gazete ve dergilerde mesleği ile ilgili bilgilendirici yazılar da yazan Doç. Dr. Akbaş, Türkiye'nin önde gelen pek çok televizyon kanalında katıldığı programlarla, özellikle kadınların çok yakından izlediği bir ekran yüzü kimliği taşımaktadır. Akbaş bir yandan, Samsun merkezli FBM Estetik Klinikte çalışmalarını sürdürürken kendi yönetimi altında İstanbul, Azerbaycan, Gürcistan ve Almanya’daki şubeleri ile de hastalarının estetik kaygılarını gidermeye devam etmektedir. ASEL GÜRSOY KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar