Samsun Türkiye'nin kuzey kapısıdır!

​Vali Kaymak Samsun’un geleceğinden umutlu

info@karadenizekonomi.com / 29.10.2018

Samsun Türkiye'nin kuzey kapısıdır!

·Samsun Valisi Osman Kaymak, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne kentin ekonomisi ve bölgedeki konumuna ilişkin verdiği röportajda “Samsun ülkemizin Karadeniz’e, Doğu Avrupa’ya, Rusya’ya, Kafkaslara ve Orta Asya ülkelerine açılan kuzey kapısı konumundadır” dedi.

LOJİSTİK MERKEZİ OLUYORUZ

“Sahip olduğu deniz, kara, hava ve demiryolu ulaşım imkânları Samsun’a ticari ve ekonomik açıdan büyük bir potansiyel ve önem kazandırmaktadır. Havaalanı, limanlar, gümrük, serbest bölge ve demiryollarının yanında hizmetler sektöründe gelişmiş bir alt yapıya sahiptir. Samsun, bu alt yapısı ile adeta lojistik olarak bir üst konumundadır. Bu potansiyel ve gelişme kapasitesi Samsun’u bölgesel ve bölge üstü ölçekte önemli bir merkez haline getirmektedir.”

MEDİKAL OSB’Yİ KURUYORUZ

“En önemli kazanımlardan biri de Türkiye’de bir ilk olan Bafra Medikal Organize Sanayi Bölgesi’dir. Bafra Medikal Organize Sanayi Bölgesi 79 parselden oluşacak olup altyapı çalışmalarının 2 yıl içinde tamamlanması öngörülmektedir. Altyapı tamamlandıktan sonra yer tahsisi işlemleri gerçekleştirilecek ve firmalarımız yatırımlarına başlayacaktır. Şu anda firma talepleri oluşmaya başlamıştır. Tabi biz, Bafra Medikal OSB’nin bu sektörde yer alan tüm yerli ve yabancı yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmasını arzu ediyoruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar