Samsunlu Balıkçıların İsyanı!

Balıkçılar teknelerini satmak zorunda kaldılar..

info@karadenizekonomi.com / 10.05.2016

Samsunlu Balıkçıların İsyanı!

Türkiye'de uygulanan av yasaklarının balıkçılığı kötü bir şekilde etkilediğini belirten Atıf Malkoç, "Karadeniz'e kıyısı olan hiç bir ülkede bizdeki av yasakları uygulanmıyor. Avlanma derinliği 24 metreye çıktı. Bu yasak balıkçılığı kötü etkiledi. Bazı balıkçılar teknelerini satmak zorunda kaldı" dedi.

Balıkçılığın Karadeniz'de çok önemli bir geçim kaynağı olduğunu, onbinlerce insanın ekmeğini yalnızca 'balıkçılık' yaparak kazandığını hatırlatan Atıf Malkoç, "Oysa Karadeniz'de balıkçılık her geçen gün ölüyor" diye konuştu. Katıldıkları toplantılarda avlanma yasaklarını sürekli dile getirdiklerini söyleyen Malkoç, ayrıca şunları söyledi: "20 santimetre yasağı geldiğinden beri vatandaş çinekop yiyemiyor. Balıkçılar çinekop avlayamıyor. Balıklar diğer bölgelere gidiyor. Üniversite hocaları, sadece yasak gelsin diye konuşuyor. Balıkçının halinden anladıkları yok. Bu insanlar balık tutamadıkları zaman evlerine nasıl ekmek götürecek? Bunu kimse konuşmuyor."dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar