Şebinkarahisar'da Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali yapılacak.

Giresun'un 'Şebin Cevizi' ile ünlü ilçesi Şebinkarahisar'da, 23-25 Ağustos tarihleri arasında Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali yapılacak. Ünlü ve yerel sanatçıların sahne alacağı festival, çeşitli yarışmalara da ev sahipliği yapacak

info@karadenizekonomi.com / 8.08.2018

Şebinkarahisar'da Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali yapılacak.

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde bu yıl 5'ncisi yapılacak olan Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali'nin Kurban Bayramı'nda yapılmasına karar verildi.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ve Belediye Başkanı Şahin Yılancı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Festival Komitesi, festivalde yer alacak sanatçıları da büyük ölçüde belirledi. 25 Ağustos Cumartesi günü sona erecek festivalin finalinde ulusal sanatçı Derya Uluğ sahne alacak.

3 YILDIR YAPILAMIYORDU

2014 yılında bütün hazırlıklarını yaptığımız Şebinkarahisar Kültür Sanat ve Ceviz Festivalimizi yaşanan Soma maden faciası ve akabinde üzücü şehit haberleri nedeniyle 3 yıldır yapamadıklarını aktaran Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar'ın adına yakışır bir festivali daha gerçekleştirmek için festival komitesi ve belediye personeliyle birlikte çalıştıklarını ve bu yıl 23-25 Ağustos tarihlerinde 5'ncisini gerçekleştirecekleri Kültür Sanat ve Ceviz Festivali'ni dolu dolu kutlamayı hedeflediklerini belirterek, gurbetteki ve sıladaki tüm Şebinkarahisarlıları festivale davet etti.

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü 23 Ağustos Perşembe tarihinde başlayacak olan festival kapsamında ulusal ve yerel ses sanatçıların yanı sıra Şebinkarahisarlı sanatçılardan oluşan fotoğraf, resim, ebru sergileri, mehteran gösterisi, ceviz, pestil, pekmez ve yöresel yemek yarışmaları yer alacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar