Tesisin maliyeti 76 Milyon TL

Altun, ‘’Maliyeti 76 Milyon TL’yi bulacak tesis tamamlandığında yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacağız.’’

info@karadenizekonomi.com / 3.02.2020

Tesisin maliyeti 76 Milyon TL

Sulusaray İlçesinde yaklaşık 40 yıldır kaderine terk edilen kaplıca bölgesinin hak ettiği değeri bulması için Anadolu’nun en eski ve en değerli termal suyu modern tesis ve devre mülklerle buluşuyor. Yaklaşık maliyeti 76 Milyon TL’yi bulacak, bölgenin en büyük termal tesisi olması beklenen dev proje ile romatizma, nevralji ve cilt hastalıklarının yanı sıra, kas ve eklem rahatsızlıklarında da kendini ispatlamış 7 bin yıllık kaynak, modern bir tesisle gün yüzüne çıkarılarak şifa dağıtacak.

‘’Şehrin kalkınması turizm ile olur’’

Her türlü sağlık amaçlı kullanıma uygun olan Sulusaray Kaplıcalarının 2020 Mayıs ayında faaliyete geçmesini planlıyoruz diyen Tokat Termal Turizm Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altun, ‘’Sosyal bina, havuzlar kompleks inşaatının %80’ni, devre mülklerin ise %20’sini tamamladık. Bölgenin en büyük turizm yatırımı olan Sulusaray Kaplıcaları yaklaşık 76 Milyon TL’ye mal olacak. Tokat’a vefa duygumuzla Tokatlılar için büyük bir kazanç kapısını aralıyoruz. İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz ay yapılan ihaleyi aldık, inşallah en kısa sürede Tokatlıları şifalı sularla tatil keyfinde buluşturacağız. Bir şehrin kalkınması turizmle olur. Dışardan ne kadar çok turist çekebilirsek, şehrimizdeki esnafımız da vatandaşımız da bundan o kadar çok istifade edecektir. Bu kapsamda;  Valimiz Dr. Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu başkanlığında başlatılan turizm seferberliğine bizler de tüm imkânlarımızla katılıyoruz. İnşallah Sulusaray bölgesine yaptığımız kaplıca yatırımı tamamlandığında inanıyoruz ki, Tokat için turizm hedeflerinin çok çok üstünde olacağız. Tokat’ın gelişimine katkı sağlayacak bacasız fabrikanın, kaplıca turizminin gelişmesi için tüm gücümüzü ortaya koyduk, bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Kazandığımız her şeyi memleketimizle, Tokat’ımızla ve Sulusaray’ımızla birlikte bölüşecek, insanlarımıza iş imkânlarının önünü açacağız. Tesisimiz tamamlandığında yaklaşık 300 kişiye istihdam sağlayacağız. Bu sayının daha sonraki yıllarda giderek artması, Tokatlıların aşına aş katmamız bizlerin en büyük amacıdır’’ şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar