TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'ndan Giresun Ticaret Borsasına Ziyaret

TMO Genel Müdürü, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Harun Aydın'ı makamında ziyaret ederek Giresun Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsası hakkında bilgi aldı.

info@karadenizekonomi.com / 19.09.2017

TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu'ndan Giresun Ticaret Borsasına Ziyaret

Lisanslı depo ve Spot Borsayı gezen Kemaloğlu konuşmasında; “TMO'nun Ağustos ayının son haftası itibari ile fındık almaya başladığını ve Bugün itibari ile 5 bin tonu geçen fındık alımının olduğunu söyledi. Giresun'da kurulan Dünya'nın ilk Lisanslı Fındık deposu ile birlikte çalışacaklarını ve ELÜS işlem piyasasında alım satım yapacaklarını duyurdu. Açılış töreninde Giresun Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. İle imzaladıkları protokolü pazartesi'nden itibaren devreye sokacaklarını ve alımlar için Lisanslı Depoyu kullanacaklarını ifade etti.

Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın ise konuşmasında, “Fındığın Başkenti olarak öncü bir projeyi hayata geçirdik. Devletimiz sağolsun her aşamasında yanımızda bulundu. Şimdi ise TMO ile yaptığımız anlaşma ile Fındığımızı Avrupa Standartlarında saklayacağız dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilekler ile son buldu. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar