Turistler için alternatif aktivite alanları oluşturulacak!

Vali Harun Sarıfakıoğulları, yaylalarımızda turistler için alternatif aktivite alanları oluşturulması için talimat verdi.

info@karadenizekonomi.com / 23.10.2018

Turistler için alternatif aktivite alanları oluşturulacak!

Mavinin ve yeşilin en güzel tonlarını barındıran Giresun ilinin turizm pastasından aldığı payı arttırmak amacıyla Giresun Valiliğinin katkılarıyla oluşturulan projelerden biri daha hayata geçiriliyor.


Giresun İline gelen ziyaretçilerin konaklama sürelerini arttırmak, ziyaretçilerin keyifli zaman geçirmelerine katkı sağlamak amacıyla özellikle turizm tesislerinin yoğun olduğu yaylalarımızda; paintball ve oryantiring gibi alternatif aktivite alanları oluşturulurken, şehir merkezinde ise havalı ve ateşli silahlar için atış poligonları yapılacak.

Vali Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında 11 Ekim 2018 tarihinde toplanan, İl Turizm Yönetim ve İcra Kurulunda alınan kararların uygulanması için kamu kurum ve kuruluş yetkilileri ile turizm alanında faaliyet gösteren paydaşlar, yine çeşitli organizasyonlarla ilimizin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayacak etkinlikler düzenleyen sivil toplum kuruluşlarının koordinasyon ve önerileriyle, İl Turizm Stratejisi ve Eylem Planının 2019 yılı faaliyetleri içerisinde yer alan turizme yönelik alternatif alanların oluşturulması için bu alanlarda faaliyet gösteren kulüp başkanları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerekli değerlendirmelerin yapılarak alternatif aktivite alanları oluşturulması kararlaştırıldı.


Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar