Türkiye'nin ilk Bilim Kenti ‘ORDU’

Ordu BŞB Başkanı Güler,‘’Milli Eğitim Bakanlığı'mızın da desteği ile matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında Ordu Bilim Kenti'ni kuracağız. Bu dalların her birinde belki de 400'ü aşan disiplinlerde eleman yetiştirmiş olacağız.’’

info@karadenizekonomi.com / 27.02.2020

Türkiye'nin ilk Bilim Kenti ‘ORDU’

Dünya'da ABD'nin Boston şehrindeki Greater Boston Bölgesi, San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki Silikon Vadisi, New York'un en pahalı mahallesi olarak bilinen Hudson Yards, Seattle'daki Amazon Kampüsü, Çin'deki Guangzhou, İsveç'teki Kista, Dubai'deki Mars Bilim Şehri, Fransa'daki Sophia Antipolis, İngiltere'deki Science Park ile Herriot-Watt and Cambridge ve Almanya'daki Grunderzentrum gibi örnekleri bulunan bir proje Türkiye'de ilk kez Ordu'da hayata geçiriliyor.  Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Sayacabaşı Mevkii'nde yaklaşık üç stadyum büyüklüğünde bir alana kurulacak olan kampüs, Türkiye'nin ilk Bilim Kenti olma unvanına da sahip olacak.

 

‘’400’ü aşkın aşan elaman yetiştirilecek’’

 

Projenin Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliği ile hayata geçirileceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, ‘’Çok önemli bir karara imza atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'mızın da desteği ile matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında Ordu Bilim Kenti'ni kuracağız. Bilim Kenti'nde matematik fizik, kimya ve biyoloji dersleri ayrıca sosyal bilimler ile de desteklenecek. Ülkemizde matematik köyü var, ama temel bilimlerin ana unsuru olan matematik, fizik, kimya ve biyoloji alanında bir oluşum yok. İşte biz Ordu'da, bilim alanında müthiş bir projeyi başlatmış oluyoruz. Buradan yetişecek bilim insanlarımız ülkemizin temel bilimlerdeki güçlü yanını daha da güçlü bir hale getirecek. Bu dalların her birinde belki de 400'ü aşan disiplinlerde eleman yetiştirmiş olacağız. Bu da ülkemiz için müthiş bir mukayeseli üstünlük olacaktır" dedi. 

 

‘’18 milyon öğrenci’

 

Dünya bilim tarihinde Müslüman Türklerin oluşturduğu bilim merkezleri olduğunu belirten Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, ‘’Bu bilim merkezlerinden birisi de Karadeniz'de inşallah Ordu'da olacak. Bugün 18 milyon öğrencimiz nüfusumuzun yüzde 20'si, ama geleceğimizin yüzde 100'üdür. Dolayısıyla biz geleceğin yüzde yüzüne böyle bir ortam hazırlama işbirliği içerisindeyiz. Katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar