“Yatırımlar meyvesini bu yıl verecek”

eride bıraktığımız yıla ve 2020 beklentilerine ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulunan Vali Kaymak, kentin ekonomik avantajlarına dikkat çekerken sektör çeşitliliğine de vurgu yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 7.01.2020

“Yatırımlar meyvesini bu yıl verecek”

“Ulaşım, enerji altyapısı ve kuzeyin büyük pazarlarına yakınlığı ile Karadeniz Bölgesi’nin en güçlü sanayi ve ticaret şehri olan Samsun, tarımsal altyapısı, stratejik konumu ve lojistik olanaklarıyla dikkat çekmektedir. Ulusal ve uluslararası karayolu bağlantıları, üç ticaret limanı, uluslararası havaalanı ve demiryolu gibi tüm ulaşım çeşitliliğinin sağladığı avantajların yanında gelişmiş altyapısı, yatırım alanları ve kalifiye işgücü potansiyeli ile bölgenin en önemli yatırım,  ticaret ve lojistik merkezidir.”

Bu sözler, Samsun Valisi Osman Kaymak’a ait. Geride bıraktığımız yıla ve 2020 beklentilerine ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne özel değerlendirmelerde bulunan Vali Kaymak, kentin ekonomik avantajlarına dikkat çekerken sektör çeşitliliğine de vurgu yaptı. Kaymak, “Milli mücadelenin 100.yılında ilimizi yaklaşık 1 milyon turist ziyaret etmiş olup Samsun’un bir turizm kenti olması yönünde çok büyük bir adım atılmıştır. Bugün Samsun, çevresindeki iller için ikinci üniversitesiyle eğitim, sağlık, alışveriş, turizm gibi konularda da bir çekim merkezidir.” Kentteki sektör çeşitliliğini bu sözlerle özetleyen Kaymak, başlattıkları yatırım atağına ilişkin çalışmaların 2020 yılı içinde meyvesini vereceğine vurgu yaptı.

Sanayi üretimi yatırımları

Kaymak, “2019 yılında ilimizde Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İmar Planı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Çarşamba Organize Sanayi Bölgesinin 2020 Yatırım Programı’na alınması için hazırlanan dosya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a sunulmuştur. Ayrıca tersane alanın sanayi bölgesi olması konusunda çalışmalar devam etmektedir. Bu bölgenin sanayiye kazandırılmasıyla Samsun’da 12 bin kişiye istihdam sağlayacağına, Samsun’daki sanayi üretiminin kent ekonomisinin sıçrama yapmasına vesile olacağına inanıyorum. Yine 2020 yılında Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılması hem istihdam alanında, hem çiftçimize yapacağı katkıyla tarım alanında, hem de nakliyecilik anlamında ulaşım sektörüne ciddi katkı sağlayacaktır.2020 yılında altyapı ve üstyapıyla ilgili pek çok projenin tamamlanmasının yanı sıra yeni OSB’lerde tahsislere başlandığında ilimizin yatırımlar için cazibesi daha da artacaktır” dedi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar