Yılport Samsunspor küllerinden doğuyor

İsmini aldığı şehirlerle bütünleşmiş ve kök salmış pek çok takımın endüstriyel futbol düzeninde yok olup gittiğini biliyoruz. Gözler eminiz ki Orduspor, Kocaelispor, Sakaryaspor veya Gaziantepspor’u çok arıyor. Şehir takımlarının değişen düzene ayak uyduramayıp yok olmaya başladığı günümüzde Karadeniz’in “armasıyla kutsal” takımı Yılport Samsunspor, başkanı Yüksel Yıldırım ile adeta küllerinden doğmayı başardı.

info@karadenizekonomi.com / 10.03.2020

Yılport Samsunspor küllerinden doğuyor

Geride kalan haftalarda topladığı 67 puanla Türkiye profesyonel liglerinin en fazla puana sahip takımı unvanını elde eden Samsunspor, 26 haftada kalesinde gördüğü 10 golle de Türkiye liglerinde en az gol yiyen takım olma başarısını gösterdi. Tüm otoritelerin ortak görüşü zaten bir futbol şehrinin temsilcisi olan Samsunspor’un önümüzdeki yıllarda Süper Lig’in en iddialı takımlarından biri olacağı yönünde. Ki bunu fazlasıyla hak ettiğini söylemeye bile gerek yok. Şöyle hafızalarımızı yokladığımızda ismini aldığı şehirlerle bütünleşmiş ve kök salmış pek çok takımın endüstriyel futbol düzeninde yok olup gittiğini biliyoruz. Gözler eminiz ki Orduspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Zonguldakspo rveya Gaziantepspor’u ya da Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu’nu çok arıyor. Çok da özlendiklerine şüphe yok. Şimdilerde bu takımların pek çoğu alt liglerde veya amatör liglerde mücadele ediyor. Dolayısıyla artık göz önünde değiller.

Yüksel Yıldırım takımı çıkmazdan kurtardı

İşte tam da şehir takımlarının değişen düzene ayak uyduramayıp birer birer yok olmaya başladığı günümüzde Karadeniz’in “armasıyla kutsal” takımı Samsunspor, başkanı Yüksel Yıldırım ile adeta küllerinden doğmayı başardı. Sahibi olduğu Yılport Limanı ile dünyanın en büyük 7 liman operatöründen biri olan Yıldırım belki de hiç kimsenin yapamayacağı bir sorumluluğu üstlendi kırmızı-beyaz-siyahlı formayı bir çıkmazın içinden kurtardı ve bugünlere taşıdı. Sergilediği kararlı duruşla tüm Samsunluların sevgisini kazanan Yıldırım, takımın başına yine bu topraklardan çıkan şampiyon bir isim Ertuğrul Sağlam’ı getirdi. Teknik menajerlik görevini de yine aynı toprakların çocuğu Yücel Uyar üstlendi.

Kulüpler benden sonrası tufan mantığı ile yönetiliyor

Lider durumda oldukları PTT İkinci Lig Beyaz Grup’ta uzak ara ipi göğüslemeye hazırlanan Samsunspor’un bir antrenmanını islemek üzere geldiğimiz Nuri Asan tesislerinde Yücel hocayla buluştuk. Aslında bizler için Ordusporlu Yücel’di. Mor-beyazlı formanın usta ayağı 10 numarasıydı. 1981 yılında geldiği Orduspor’da 4 sezon forma giydikten sonra transfer olduğu Ankaragücü’nde de futbol aklını çok iyi kullanan yıldız isimlerden biri olmuştu. İşte o Yücel Hoca’nın ağzından futbola dair birkaç cümle… “Futbol kulüpleri hala benden sonrası tufan mantığı ile yönetiliyor. Bir başkan çıkıyor, hiçbir sorumluluğu olmadan borçlanıyor. Kongre zamanı geldiğinde ibra ediliyor ve gidiyor. Sonra ne oluyor. Kulüplerin geleceğine ipotek konuyor. Bunun sayısız örnekleri var. İşte tam da bu noktada Samsunspor başkanımız Yüksel bey ile birlikte inanılmaz bir hamle yaptı. Burada şu saptamayı yapalım ki futbolcunun bir eğitimi var, antrenörün de aynı şekilde ama kulüp yöneticisinin bir eğitimi yok. Bugün için Samsunspor’un yeni yapısında başkanımız şu ana kadar cebinden harcıyor. Başkanımız tarafından kulübümüze tahsis edilen otobüs iç dizaynı ve dış tasarımı ile büyük beğeni topladı. Harcıyor ama diğer yandan da futbol akademisine yatırım yapıyor. YılportSamsunspor Futbol Akademisi ile tüm Türkiye’yi tarıyoruz. Aslında Karadeniz takımlarının başka yerlerden oyuncu aramasına gerek yok. Bölgede öylesine büyük bir havuz var ki. Şimdi ne yaptık. Tersine göçü başlattık. Artık pek çok genç futbolcu Samsunspor formasını giyeceği günü hayal ediyor. Çünkü şu anda kadromuzda 6 oyuncu altyapıdan geldi.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar