4 gün sokağa çıkmak yasak

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 16-17-18-19 Mayıs günlerinde 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

info@karadenizekonomi.com / 12.05.2020

4 gün sokağa çıkmak yasak

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 16-17-18-19 Mayıs günlerinde 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 9 ilde daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırması da sona erdirildi. Böylece sınırlandırmanın sona erdiği il sayısı 16'ya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında bulunduğu açıklamaya göre;

- Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor. Hayatımızı uzunca bir süre salgın tehdidine karşı bizi koruyacak tedbirlere göre devam ettirmek durumundayız.

- Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası’nda bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu. Bu kampanya Ramazan ayı sonu itibariyle bitecek.

- Başakşehir Şehir Hastanesi'ni 21 Mayıs’ta Japonya Başbakanı Abe’nin de telekonferansla katılımıyla açacağız.

- Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ- Kur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu.

- Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz.

- Mayıs ayı içinde ödenecek işsizlik maaşını öne çektik.

- Noterler normal çalışma dönemine geçecek.

- Bez maske için de standartlar belirledik. Bu maskelerin de ü st fiyat belirlenerek satışına izin verilecek.

- 7 ile ilaveten Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da şehirlerarası giriş-çıkış kısıtlamasını sona erdirme kararı aldık.

- Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden şekillenecek küresel sistemde ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmeyi hedefliyoruz.

- Yaşlılar, 17 Mayıs'ta 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs ve 22 Mayıs'ta sokağa çıkabilecek.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar