Baş: SGK primlerinin ertelenmesi 60 milyar liralık ilave paket demek

Yazı işleri müdürümüz Asel Gürsoy’un instagram canlı yayın konuğu olan Ordu SMMMO Başkanı Baş, 100 milyar liralık paketin yeterli olmadığını ancak yaşanılan sürecin yeni paketleri zorunlu kılacağını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 3.04.2020

Baş: SGK primlerinin ertelenmesi 60 milyar liralık ilave paket demek

Ordu Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Başkanı Bahadır Baş İnstagram hesabımızdan yaptığımız  canlı yayında yazı işleri müdürümüz Asel Gürsoy’un sorularını yanıtladı.  Ekonomiye ve sanayiciye göre fayda sağlayacak19 maddelik pakette önemli konuların varlığına işaret eden Baş, kendi açısından önem sıralamasını şu şekilde yaptı. “Bunlardan en önemlisi muhtasar ve SGK ödemeleridir. Bağ-Kur primlerinin kapsam dışında bırakıldığı uygulama Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak ödemelerin 6 ay süreyle ertelemesidir. Kısa çalışma ödeneği de herkesi ilgilendiren bir madde olarak dikkat çekiciydi.

Ekonomik Kurulu oluşturulmalı

Uygulamaya konan paketi dünya ile kıyasladığında yeterli bulmadığını ileri süren Baş, “dünya ölçeğine baktığımızda 100 milyar liralık düşük bir paket olduğunu söyleyebilirim. Ancak buna sadece 100 milyarlık paket olarak bakmamak gerekiyor. Mesela devlet Şubat ayı KDV’lerini almayarak 11 milyar liralık kamu finansmanını ertelemiş oldu. Bunun gibi Nisan, Mayıs ve Haziran ayındaki vergileri 6 ay almaması aslında 60 milyar lira ilave bir paket anlamına geliyor. Süreç boyunca yeni paketler geleceğine inanıyorum durum onu gösteriyor. Ayrıca pakette gördüğüm en büyük eksiklik ise “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’nin olmaması. Tıpkı Bilim Kurulu benzeri “Ekonomi Kurulu”nun oluşturulmasıdır. Çatı kuruluşumuz TÜRMOB bunu önerdi. Ekonomi ile ilgili kararların değerlendirileceği böylesi bir kurula ihtiyacımız var.”

Bu zamandan sonrası için tarım odaklı yatırımlara yönelinmesini ısrarla tavsiye eden Baş, bundan sonraki sürecin bizi bilinen anlayışın dışına taşıyacağını söyledi.

SGK primlerine erteleme

Mayıs ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020 yılı Nisan ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi, 30 Aralık Kasım 2020 tarihine, 2020/Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken 2020 yılı Mayıs ayına ait sigorta primlerinin ödeme süresi ise 31 Aralık 2020 tarihine ertelendi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar