Değirmen teknolojileri uzmanı TANIŞ Karadeniz’e yol aldı.

Giderek küçülen dünyamızda mesafelerin kısaldığını ve ticaret hayatının bir başka yöne evrildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bir Karadeniz firmasının Trakya’da iş yapmasını veya bir İç Anadolu’lunun Akdeniz’e inmesini artık hiç kimse yadırgamıyor. Tıpkı, tarıma dayalı ekonomik modelle üretmeye devam eden ülkemizde bir Güneydoğu firmasının Karadeniz’de iş yapması gibi.

info@karadenizekonomi.com / 22.06.2021

Değirmen teknolojileri uzmanı TANIŞ  Karadeniz’e yol aldı.

Geçmişi 65 yıl önceye uzanan Tanış A.Ş. de “imrenilecek bir sanayi şehri” olan Gaziantep’in ihracat yapan ilk sanayicilerinden biri olarak bir yandan dış pazara yönelirken iç pazarda da büyüyen bir marka olmayı başarmış ve mesafeleri giderek kısaltmıştır.

Tahıldan fındığa otomasyon teknolojileri

1956 yılında büyükbaba Kemal Tan’ın attığı sağlam temeller üzerine -aynı ismi taşıyan- oğlu Kemal Tan, işletmeyi uluslararası bilinirliğe taşırken bu gelişim Eray Tan’ın başında bulunduğu üçüncü kuşak yönetimle birlikte yüksek teknolojili üretime dönüştü. Eray Tan’ın geliştirdiği strateji yönetimiyle sektördeki kurumsal deneyimi ve gücünü üretime dönüştüren firma, 2015 yılında TANIS Milling Technologies (değirmen teknolojileri) sistemini kurmuştur. Yüksek kaliteli buğday, mısır ve arpa unu üretimi yapabilen günümüz teknolojisine uygun otomasyon makineleri üreten Tanış A.Ş., sektörde ülkemizin lokomotif firması olmakla yetinmeyip dünyanın ilk 8 firması içinde yer almayı başarmıştır. Üretiminin yüzde 90’ını yurtdışına ağırlıklı olarak da Afrika, Asya, Latin Amerika, Doğu Avrupa ve Rusya’ya gerçekleştiren Tanış A.Ş., yalın üretim sistemine geçip maliyeti azaltma çalışmaları için yatırım planları hazırlarken fındık işleme ve sınıflama sistemlerinde randıman arttırmak için Ar-Ge yatırımları da yapmaya başlamıştır. 2021 Nisan ayından itibaren fındık işleme sektöründe endüstriyel hatların kurulumu üzerine ilk imzalarını atan işletme, Giresun’da Yavuz Fındık için 3 ton/s fındık kırma hattı, yine Giresun’da Öztürk Fındık naturel işleme hatları ile Ordu’da Erhan Fındık temizleme ve kalibre hattı kurarak yönünü Karadeniz Bölgesi’ne çevirmiştir.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar