Doğu Karadeniz'den Rusya'ya şeftali ihracatı yüzde 60 arttı

Doğu Karadeniz'den Rusya'ya, bu yılın ocak-ağustos döneminde şeftali ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 arttı.

info@karadenizekonomi.com / 28.09.2020

Doğu Karadeniz'den Rusya'ya şeftali ihracatı yüzde 60 arttı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerinden alınan bilgiye göre, bölgeden bu yılın ocak-ağustos döneminde Rusya’ya 17 bin 717 ton şeftali satıldı.

Geçen yılın aynı döneminde Doğu Karadeniz'den Rusya'ya, 11 bin 104 ton şeftali ihracatı yapılmıştı.

Böylece Rusya'ya şeftali ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 60, değer bazında ise yüzde 55 artış gerçekleştirildi. Bölgeden yapılan şeftali ihracatının tamamı Trabzon merkezli firmalar tarafından yapıldı.

Rusya'ya Doğu Karadeniz'den bu dönemde toplamda 110 bin 657 tonluk ihracat yapılarak, 104 milyon 312 bin 829 dolar gelir elde edildi.

Doğu Karadeniz'den yılın 8 aylık döneminde Rusya'ya yapılan toplam ihracat da geçen yılın aynı dönemine oranla miktar bazında yüzde 14, değerde ise yüzde 17 artış gerçekleşti.

RUSYA’YA EN FAZLA ŞEFTALİ İHRAÇ EDİLDİ

DKİB Yönetim Kurulu ve Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Doğu Karadeniz'den Rusya'ya 8 aylık dönemde ürün olarak en fazla şeftali ihraç edildi. İhracatın tamamı Trabzon merkezli firmalarca yapıldı. Şeftalinin yanı sıra balık, mandarin, domates ve kayısı da en fazla ihraç edilen ürünler arasında er alıyor. 2020-2021 sezonunun daha iyi geçmesi adına çaba sarf ediyoruz.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar