Geleneksel balıkçı teknelerine 1000 lira destek

Geleneksel kıyı balıkçıları kayıt altına alınıyor. 12 metrenin altındaki teknelere verilerin toplanması karşılığında 1000 TL ile 1450 TL arasında para verilecek. Marmara'dakilere iki kat ödenecek.

info@karadenizekonomi.com / 14.07.2021

Geleneksel balıkçı teknelerine 1000 lira destek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan, Cumhurbaşkanı Kararı’nda “Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesine İlişkin Karar” yürürlüğe girdi. Karara göre, geçerli bir “Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi”ne sahip iç sularda faaliyet gösteren balıkçı gemilerinin tamamı ile denizde faaliyet gösteren 12 metreden küçük boylardaki balıkçı gemilerine 1000 lira ile 1450 lira arasında destek ödemesi yapılacak. Avlanma yöntemi, avlanılan ürün ve miktarlarının kayıt altına alınması ve sosyoekonomik durumlarına ilişkin verilerin toplanması karşılığında ödenecek destekler tarımsal destekleme bütçesinden karşılanacak.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar