Kadın girişimciler ev ekonomisine katkı sağlıyor

Samsun Havza’da tamamı doğal olan ürünlerin bulunduğu ve girişimci kadınlardan oluşan ‘İlk Kıvılcım Çarşı’ adlı kooperatifte, evlerde üretilen el emeği doğal ürünlerin satışı yapılıyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.09.2020

Kadın girişimciler ev ekonomisine katkı sağlıyor

Samsun Havza’da tamamı doğal olan ürünlerin bulunduğu ve girişimci kadınlardan oluşan ‘İlk Kıvılcım Çarşı’ adlı kooperatifte, evlerde üretilen el emeği doğal ürünlerin satışı yapılıyor. Burada kenevirden üretilen hediyelik eşyalar da satışa sunularak ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Kooperatifin öncülüğünü yapan emekli öğretmen Bingül Alış, el becerisi güçlü kadınların ev ekonomisine katkı sağlamasını istediklerini dile getirerek, ‘’Havza’nın sadece Samsun’da değil tüm Türkiye’de örnek bir yol model olmasını istiyoruz. Üreten ve çalışan kadınlar adına adımızı duyurarak doğru bir adres olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Büyükannelerimizin lezzetlerinden ödün vermeden doğal bir şekilde işlemek önemsediğimiz tek şey. Yanı sıra evde oturan el beceresi güçlü kadınlarımıza ev ekonomisine katkı sağlamaları adına  kenevir üretiminden dolayı turistik eşya yapımında ışık olmak, onlara yol gösterebilmektir’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar