Koru Sigorta’dan sosyal sorumluluk projesi: Ücretsiz Covid-19 testi!

PCR testi Covid-19 belirtisi olan insanlara kamu hastanelerinde ücretsiz yapılmakta, hastalık belirtisi yok ise test uygulanmamaktadır. Antikor testi de özel hastanelerde uygulanmakta ve devlet hastanelerinde aradığını bulamayan insanlar bu defa gittikleri pek çok özel sağlık kuruluşunda 450 ila 500 lira para ödemektedir. Ancak Koru Sigorta, müşterilerinin antikor testlerini anlaşmalı sağlık kuruluşlarında ücretsiz yaptırabiliyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.11.2020

Koru Sigorta’dan sosyal sorumluluk projesi: Ücretsiz Covid-19 testi!

Tüm dünyanın kontrol etmekte zorlandığı Covid-19 salgını ile ilgili yapılan aşı çalışmalarında sona yaklaşılırken ekonomisi en güçlü ülkelerin bile salgın karşısında ne denli zayıf düştüğünü hep birlikte gözlemliyoruz. Her ne kadar maske-mesafe-temizlik ön koşul olsa da virüsün bulaş riski devam ediyor. O nedenle kendisinde virüs semptomları hisseden yüzlerce insan her gün hastane önlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Burada insanların öncelikli olarak erişmek istedikleri bilgi virüs taşıyıp taşımadıkları olduğu için iki ayrı test yapılmaktadır. Bunlardan birincisi PCR testi diğeri ise antikor testidir. PCR testi üst solunum yollarından alınan salgıların tahlili ile sonuca ulaşırken bu test Covid-19 belirtisi olan insanlara kamu hastanelerinde ücretsiz yapılmakta hastalık belirtisi yok ise test uygulanmamaktadır. Antikor testi de sağlık kuruluşları ile tahlil laboratuvarlarında kan örnekleri ile alınan ve hem geçmişi hem de şu andaki sonuçları gösteren testlerdir. Bu test de özel hastanelerde uygulanmakta ve devlet hastanelerinde aradığını bulamayan insanlar bu defa gittikleri pek çok özel sağlık kuruluşunda 450 ila 500 lira arasında ödeme yapmaktadır. Her iki durumda da amaç kişilerin sağlıklarını kontrol etmelerini sağlamak olmakla birlikte pandeminin getirdiği ekonomik olumsuzluklar insanların sağlıkları üzerinden tercih yapmaya zorlandığı algısını da beraberinde getirince sosyal sorumluluk projeleri devreye girmeye başladı.

Pandemi sürecinde sosyal sorumluluk

Bilindiği gibi, pandeminin başlangıç günlerinden itibaren sigorta şirketleri poliçe sahiplerinin bu tür şüphelerden arınması için yeni ürünlerle sürece katkı yapmaya başladılar. İşte bu yönde yapılan çalışmaları biz de Ordu Sigorta Acenteleri Derneği (ORSAD) başkanı Nevzat Yavuz’a sorduk. Karadeniz Ekonomi Gazetesi Digital Platformları’na konuk olan Yavuz, projeye ilişkin ayrıntılı bilgiler verdi.

Her şeyi devletten beklemek yerine bu türden kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin devreye girmesini bir şans olarak değerlendiren Yavuz, Koru Sigorta müşterilerinin antikor testlerini anlaşmalı sağlık kuruluşlarında ücretsiz yaptırabildiklerini söylerken “Covid-19 antikor teminatlı Ferdi Kaza Sigortası sahibi olmayanların da poliçe bedeli olan 50 lira karşılığında 27 ilde bulunan anlaşmalı sağlık kuruluşlarında testleri ücretsiz yaptırabileceklerini” ifade etti.

Projenin çıkış noktası

Covid-19 antikor testi teminatı projesinin asıl çıkış noktasını “doktor ve sağlık çalışanlarının üzerindeki yoğunluğu azaltmak” sözleriyle özetleyen Yavuz, “vatandaşların güvenilir testlere ulaşımını kolaylaştırarak, kişisel tespit avantajını sunmak istedik. Bireylerin endişelerine cevap bulmak, pozitif tespitlerde erken teşhis ve erken tedavi avantajlarından, bulaşma hızının düşürülmesine ve hatta ölüm oranlarının azaltılmasına katkı sağlamayı amaçladık. Bu projenin ticari boyutlarından çok insani boyutlarına odaklanarak oluşmasında paydaşlarımız MEDİLAB ve anlaşmalı sağlık kuruluşlarımızdan MEDİCAL PARK Hastanesi’nin katkılarını da burada belirtmeden geçemeyeceğim” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar