Küresel tehditler arasında dijital eşitsizlik ve ekonomik durgunluk başı çekti

2021 Küresel Riskler Raporu'na göre iki yıl içerisinde gerçekleşmesi beklenen küresel tehditler arasında istihdam ve geçim krizleri, geniş çaplı gençlik hayal kırıklıkları, dijital eşitsizlikler ve ekonomik durgunluk başı çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 24.03.2021

Küresel tehditler arasında dijital eşitsizlik ve ekonomik durgunluk başı çekti

En büyük riskler işsizlik, geçim krizi ve mutsuz gençler Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Marsh Türkiye ve Zurich Sigorta işbirliğiyle hazırlanan 2021 Küresel Riskler Raporu'na göre iki yıl içerisinde gerçekleşmesi beklenen küresel tehditler arasında istihdam ve geçim krizleri, geniş çaplı gençlik hayal kırıklıkları, dijital eşitsizlikler ve ekonomik durgunluk başı çekiyor. Salgınla birlikte ekonomik kırılganlığın, toplumsal bölünmelerin ve dijital uçurumun artması bekleniyor. Dijital sıçrama bazı gençlere fırsatlar sağlarken, birçok gencin hala istihdam sorunu yaşadığı belirtilen rapora göre, gençlerin eğitim, ekonomik beklenti ve akıl sağlığı açısından ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğu görülüyor. Daha yeşil ekonomilere geçiş ise rapora göre salgının şokları geçene kadar ertelenmemeli.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar