Sigorta sektörü afetzedelere 200 milyon lira tazminat ödedi

Ağustos’ta yaşanan sel felaketi sonrası sigorta sektörü Giresun, Samsun, Rize ve Trabzon’a 200 milyon liraya yakın tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2020

Sigorta sektörü afetzedelere 200 milyon lira tazminat ödedi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB)  sel felaketi yaşanan illerin bilançosunu açıkladı.

TSB Başkanı Atilla Benli, sel felaketi yaşanan illerin bilançosunu açıklayarak sigortalıların her zaman yanında olduklarını ifade ederek, ‘’Giresun ve çevre illerde yaşanan felaket sonrası sigorta hasarlarının en yakın zamanda hasar tespiti yapılması için çalışmalara başladık. Yaptığımız tespitler sonucu Rize, Giresun, Trabzon ve Samsun’da bulunan sigorta şirketlerinde 244, TARSİM tarafından 390 olmak üzere toplamda 634 hasar dosyası açıldı. Şimdiye kadar 200 milyon TL’ye yakın hasar ödemesi yapıldı. Ekspertiz ve ödemelerin tamamlanması ile sigortalı hasarların toplam 255 milyon liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz. Şimdi olduğu gibi bundan sonra da sigorta hasarlarının tazmini konusunda hızlı hareket ederek, Türkiye’deki sigortalılık oranını artıracağız.

‘’Sigortalılık penetrasyonunu artırmalıyız’’

Depremden sonra en çok gerçekleşen doğal afetin sel olduğunu belirten Benli, ‘’Afet sonucu iş yeri, konut, deprem, kasko ve tarım sigortası gibi sigortalılara yardımcı olan branşlarda sigortalılık penetrasyonunu artırmak için acentelerle daha çok çaba göstermeliyiz. Sigorta varlıklarının korunması için gerekli olduğunu çaba göstererek anlatmamız gerek. Bu durum sektörümüzün öncelikli sorumluklarından biri’’ diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar