TÜİK, işsizlik verilerini artık aylık açıklayacak

TÜİK, İşgücü İstatistiklerini üçer aylık hareketli ortalamalar yerine Nisan ayından itibaren bağımsız aylık tahminlere dayalı yayımlanmaya başlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 22.02.2021

TÜİK, işsizlik verilerini artık aylık açıklayacak

İşgücü İstatistikleri üçer aylık hareketli ortalamalar yerine Nisan ayından itibaren bağımsız aylık tahminlere dayalı yayımlanmaya başlayacağı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından duyuruldu. TÜİK, konuyla ilgili basın açıklamasında özetle şu sözlere yer verdi:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK); işgücünün arz yönüne ilişkin temel veri kaynağı olan ve düzenli olarak uygulamakta olduğu Hanehalkı İşgücü Araştırması (HİA) ile nüfusun işgücü durumuna, istihdamda olanlara ve işsizlere ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgi derlemektedir.

Çalışma ilkeleri1 gereği ürettiği istatistiklerde uluslararası standartları takip eden TÜİK, HİA'da 1988 yılından bu yana Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 1982 yılında düzenlenen 13. Çalışma İstatistikçileri Konferansı'nda (ICLS) belirlenen istihdam ve işsizlik tanımlarını kullanmaktadır. Ayrıca HİA, 2004 yılından itibaren Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) standartlarına uygun biçimde uygulanmaktadır.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar