Ünye OSB’de ilk temel atıldı

Ünye OSB’de 10 dönümlük alana NBS Yapı tarafından bahçe mobilyaları ve taş malzemeler üretiminin yapılacağı ilk fabrikanın temelleri atıldı.

info@karadenizekonomi.com / 25.06.2021

Ünye OSB’de ilk temel atıldı

Başta Uslu Fındık olmak üzere OSB’de yatırım yapacak diğer firmaların önümüzdeki günlerde temellerini atıp inşaata başlayacaklarını dile getiren Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, ‘’OSB’de gerçekten güzel bir çalışma var. Altyapıyı alan firmamız hızlı bir şekilde hava şartlarına rağmen performansının üstünde çalışıyor. Yaklaşık 4,5 kilometre olan OSB alanındaki iç yolun yaklaşık 3 kilometresini açtı. Yüklenici firma altyapı çalışmalarını önümüzdeki yılın ortalarında bitirmeyi hedefliyor. Altyapı ihalesi yapıldıktan sonra firmalar kendi inşaatlarına başlayabilir demiştik. Bu çerçevede NBS yapı temelini attı. Hızlı bir şekilde yola çıktı. Ardından Uslu Fındık inşaatına başlayacak. Yine bunları gören firmalar sürekli arıyorlar. Onları da heyecan sardı. Onlarda bir önce projelerimizi tamamlatalım, işe başlayalım noktasındalar. Bir tekstil firmamız konteynırlarını getirdi. O da sanırım yakında inşaat çalışmalarına başlayacak. OSB’de bazı firmalar çok kısa sürede üretime geçecek yapıya sahip. Bazıları biraz daha teferruatlı olduğu için makine ve inşaat imalatları biraz daha sürebilir. Ama 2 yıl içinde neredeyse tamamının biteceğine inanıyorum. Bunun da Ünye’de 4-5 bin yeni istihdam sağlayacağını hesaplıyoruz. Bu da Ünye ölçeğinde güzel bir rakam. Bizi sevindiren güzel haberler alıyoruz. İnşallah yüzde 100 doluluğa en kısa zamanda ereriz. Böylelikle 2. OSB’nin yolunu açarız. Bu arada geleceğe göre hesaplar yapıyor, ikinci OSB için yer tespiti konusunda ön çalışmalar çalışıyoruz. Tabi bunun yasal sorumlulukları var. Tarım alanı, sanayi bölgesi gibi sıkıntılar var. Önce noktayı tam belirleyip onun üzerine yoğunlaşmamız lazım. Bu da biraz zaman alacak gibi görülüyor.”

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar