BİTCOİN yatırımcılarına uzman önerisi “Yüzde 60 oranında düşüş olabilir”

Kripto Para Uzmanı Salimhan Şahin kripto para piyasalarındaki son gelişmeleri, olası düşü-yükseliş trendlerini ve yeni yatırım yapacak kişilerin hangi konulara dikkat etmesi gerektiğini anlattı.

info@karadenizekonomi.com / 1.11.2021

BİTCOİN yatırımcılarına uzman önerisi “Yüzde 60 oranında düşüş olabilir”

Bitcoin’in son 3-4 aydır yükseliş trendini koruduğunu söyleyen Salimhan Şahin; “Şu an piyasa dalgalı ancak son 3-4 aydır yükseliş hâkim. Grafik analizlere baktığımız zaman 65 bin dolar ile 53 bin dolar arasında bir gelgit bekliyorum. 53 bin dolarda bir desteğimiz var. Kasım ayından sonrası çok önemli. Kasım ayında gerçekleşecek toplantılarla akıllı sözleşmeler bitcoine entegre edilecek. Bugün ethereum ağında kurulan akıllı sözleşmelerin aynı zamanda bitcoin ağıda da yapılabileceği anlamına geliyor. Sözleşmelerden sonra sert bir düşüş gelebilir. Yüzde 50-60 oranında bir düşüş beklenebilir. Bu aylar çok kritik. Sözleşmelerin başarılı olup olmaması bitcoinin hareketlerine bağlı olacak” dedi.

“Kısa yoldan para kazanma hırsı zarar verebilir”

Doğru kripto parayı bulmak değil, doğru yatırımı yapmanın şans olduğunu söyleyen Şahin; “Bugün shiba ethereum alanında kurulmuş bir kripto para. Çok basit bir alt yapısı var. Bugün shiba gibi bir tokeni bende yazabilirim. Bunu yapmak basit. Bilgisayarda kodlama yapmasını bilen biri bunu yapabilir ve bu da tehlikeli bir durum. Reklamlar sayesinde bugün top 10’a kadar geldi. İlk başta çok düşük rakamlardan bunu toplayanlar bugün milyon dolarlık gelir elde etti. Benim için shiba bir kumar jetonudur. Top 10’daki bir balondur. Bu balon patlamak üzere. İnsanlar çok zarar görecek. Halkımız kısa yoldan para kazanmak istiyor ama bu çoğu zaman insanlara zarar veriyor. Burada kazanmak şansa dönüyor ama doğru yatırım şans değildir” dedi.

Önümüzdeki yıllarda kripto paraların çok daha yaygın şekilde kullanılacağını söyleyen Şahin; “Bugün ülkelerde enflasyonlar var ama deflasyon gelse çok daha iyi olacak. Bugün bitcoin deflasyon üzerine ilerleme kaydediyor. Sınırlı sayıda kripto para ülkelerde pozitif ayrışmalara yol açacaktır. Enflasyonun önüne geçer. Türkiye 2022’nin başlarında sanal liraya geçiş yapacağını düşünüyor. Japonya ve Çin’de bunun örnekleri var. Türkiye’de bazı kulüpler kendi tokenlerini yapıyor ve bunun önünde engel yok. Her şey blok zincire entegre edilecek” açıklamalarını yaptı.

“Uzun süreli beklentiler kazancın anahtarı olabilir”

Kripto piyasasında güven kısmının çok önemli olduğunu söyleyen Şahin; “Sağlıklı altyapıları olmayan uygulamalardan uzak durulmalıdır. Borç parayla yatırım yapılmaz. Bugün birisinden borç aldığınız para ile yatırım yapmayın. Köşenizde boşta bir paranız varsa bunu değerlendirin ama borçla bu işleri yapmak doğru değil. Sabretmek çok önemli, insanlar kısa yoldan kazanmak istiyor bu olmaz. Uzun süreli beklentiler kazancın anahtarı olabilir.  Anlık kazanabilirsiniz ama ilerleyen dönemlerde kaybetmeniz muhtemel. Ani düşüş ve yükseklilerde sakin kalmak gerekiyor. Bitconinin hayatta kalması toplumdaki arz ve talebe göre değişiklik gösterebilir” ifadelerini kullandı.

HALİL YILMAZER / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar