Artvin’de ‘Tabletin Benden’ kampanyası başlatıldı

Coronavirüs salgını nedeniyle EBA üzerinen uzaktan eğitim gören maddi durumu olmayan Artvinli öğrenciler için Artvin Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘Tabletin Benden’ kampanyası başlatıldı.

info@karadenizekonomi.com / 29.09.2020

Artvin’de ‘Tabletin Benden’ kampanyası başlatıldı

Coronavirüs salgını nedeniyle EBA üzerinen uzaktan eğitim gören maddi durumu olmayan Artvinli öğrenciler için Artvin Valiliği himayesinde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ‘Tabletin Benden’ kampanyası başlatıldı. Kampanya genelinde en az bin öğrenciye bilgisayar ve tablet verilmesi planlanıyor.

‘’Bin civarında öğrencinin ihtiyacı var’’

Kampanyanın 1 ay süreceğini dile getiren Artvin Valisi Yılmaz Doruk, ‘’Öğretmenlerimizin gayreti ile birlikte uzaktan eğitim konusunda en başarılı ülkelerden biriyiz. Sistemi ne kadar iyi yapıp yürütsek de öğrenci tarafında imkanlar kısıtlı olduğu sürece aksamalar yaşanabiliyor. Artvin’de toplam 25 bin öğrencimiz var ve aralarında ekonomik olarak desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerimiz olabiliyor. Bu durum sisteme dahil olmada bazı zorlukları getiriyor. Öğrencilerimizin donanım ihtiyacı tespiti üzerine çalışma yapan Milli Eğitim Müdürlüğü çerçevesinde kampanyayı başlattık. İl genelinde evde bilgisayar ve tablete ihtiyacı olan bin civarında öğrenci tespit ettik. Biz de bu eksikliği gidermek adına kampanya çalışmasına girdik. Bu ihtiyacın giderileceğine olan inancım tam. İlk tableti vatandaş olarak ben bağışlıyorum’’ diye konuştu.

‘’Nakdi yardım tutarı 700 lira’’

25 bin 208 öğrenciye psikososyal destek ve 11 bin 156 öğrencimizin ise sınavla öğrenme düzeylerini ölçtük diyen Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, ‘Yardım kampanyasına destek sağlamak isteyen vatandaşların yardımı makbuz karşılığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Nakdi yardımları ise T.C. Halk Bankası Artvin Şubesi olan TR 78 0001 2009 1750 0005 0001 18 İBAN nolu hesaba yatırabilecekler. Kampanyaya bağışlanması gereken nakdi yardım tutarı ise 700 liradır’ ‘dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar