Daha fazla istihdam için meslek lisesi duyarlılığı

Günümüzde gençlerin sanayide çalışmaya sıcak bakmadığı eleştirisi yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, meslek liselerinin önemine dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2021

Daha fazla istihdam için meslek lisesi duyarlılığı

Sanayiyi istihdamın güvenilir limanı olarak tanımlayan Çakırmelikoğlu, “işsizlik verilerinin tavan yaptığı 2020 yılında istihdama, yüzde 56,2 ile hizmet sektörünün ardından yüzde 20,5 ile imalat sektörünün katkı sağladığını görmekteyiz. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında sanayi sektörünün istihdam edilenler içindeki payı 0,7 ile en yüksek oranı vermektedir. Kriz dönemlerinde istihdamın güvenilir limanı olan sanayinin talepleri iyi okunmalıdır.  Fakat buna rağmen yeni nesil sanayi kesiminde çalışmak istemiyor. Gençlerimiz ne yazık ki imalat sektöründe çalışmayı en son olasılık olarak değerlendiriyor” dedi.

Yeni yapılanma şart

Ülke ve bölge olarak bu ön yargıyı kırmamız yeni bir istihdam ve meslek odaklı bir yapı kurmanın şart olduğuna vurgu yapan Çakırmelikoğlu, bekleyen tehlikeye şu sözlerle dikkat çekti: “Aksi takdirde önümüzdeki yılların ara eleman arayışında sanayimizin sıkıntı yaşayacağı bir gerçektir. Bu bakımdan önceliğimizin meslek liseleri olması ve sanayide kariyer odaklı bir eğitim ve istihdam politikasının benimsenmesi artık kaçınılmazdır. Bugün birçok işletmemiz ara elaman sorunu nedeniyle kapasite düşüklüğü yaşamakta ve gelecek sürecin umut verici olmadığını ifade etmektedir. Gençlerimiz iş, sanayimiz ara eleman aradığı bugünlerde çözüm stratejik istihdam ve meslek lisesi programları ile mümkündür.”

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar