Tabelası var öğretim görevlisi var öğrencisi yok!

Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor atıl durumdaki fakültelere ilişkin acı gerçeği ortaya koydu. Günümüzde her ilde üniversite kurulmuş olmasına rağmen pek çoğu atıl durumdaki fakültelerin öğrencileri olmadığı ortaya çıktı.

info@karadenizekonomi.com / 13.10.2020

Tabelası var öğretim görevlisi var öğrencisi yok!

Sayıştay raporlarına göre Türkiye adeta ‘Hayalet Üniversiteler’ cennetine geldi. Günümüzde her ilde üniversite kurulmuş olmasına rağmen pek çoğu atıl durumdaki fakültelerin öğrencileri olmadığı ortaya çıktı. Ancak bu okullardaki öğretim görevlileri maaş almaya devam ediyor. Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor atıl durumdaki fakültelere ilişkin acı gerçeği ortaya koydu. Ülke genelinde pek çok fakültenin sadece tabelasının olması kaygı verici olarak değerlendirilirken Karadeniz Bölgesi’ndeki üniversiteler de bu olumsuzluktan payını fazlasıyla almış görünüyor.

Fakülte var öğrenci yok

Örneğin; Çorum Hitit Üniversitesi’ne bağlı Veteriner Fakültesi'ne 14, Sağlık Yüksekokulu'na 13 ve Turizm Fakültesi'ne 5 yıldır hiç öğrenci gelmedi. Sinop Üniversitesi’nde de benzer bir durum söz konusu. Öğrenci yetersizliğinden dolayı Fen-Edebiyat, Kimya ve Fizik, Mühendislik ve Mimarlık Bölümleri'nde eğitim verilmiyor.

 

 

 

Bir çarpıcı detay da Ordu Üniversitesi’nden

Sayıştay'ın Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporunda çarpıcı bir detay dikkat çekti. Henüz faaliyete geçmemiş olan öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı belirlendi. Bu kişilerin daha sonra herhangi bir sınava girmeden şube müdürü yapıldığı tespit edildi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar