​Alın terinin yerine akıl teri aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Artık bütün dünya birbirine bağlı çalışıyor. Herkes bütünün parçası haline geldi. Eskiden alın teri vardı, yerini akıl teri aldı" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.11.2018

​Alın terinin yerine akıl teri aldı

Türkiye’nin girişimcilik alanındaki en büyük etkinliği Geleceğin Gücü Girişimciler G3 Forum’un 8’incisi, “İçimde Bir Girişimci Var” ana teması ile TOBB öncülüğünde, Turkcell ana sponsorluğunda, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Borsası, Deniz Ticaret Odası, Habitat ve PublicisLive ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Forumda konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Know-how işi artık geçti, doğru kişiye ulaşabilmek yani know-who önem kazandı. G3 forumu da bunu yapıyor." diye konuştu. Eskiden ülkelerin sınırları olduğunu ama şu anda internetin bu sınırları kaldırdığını aktaran Hisarcıklıoğlu, "Artık bütün dünya birbirine bağlı çalışıyor. Herkes bütünün parçası haline geldi. Eskiden alın teri vardı, yerini akıl teri aldı." yorumunu yaptı.

Dünyanın; yapay zeka, nanoteknoloji, temiz enerji ve gen teknolojisini konuştuğunu ancak Türkiye'de insanların siyaset, spor, magazin ve dizilerden oluşan bir gündemle meşgul olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, insanların neye odaklanırsa ve neyi konuşursa o konuda ilerleyebileceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, üniversiteyi bitirdiğinde babasının bir bankada kendisine iş ayarladığını aktararak, "Ben girişimci olmak istediğimi söyledim. 'Ben maaşlı çalışmak istemiyorum, zengin olmak istiyorum' dedim" ifadelerini kullandı. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar