​Girişimcilikte yeni dönem

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 1 Ocak 2019 tarihinde uygulanmaya başlanacak olan Yeni Girişimcilik Desteği ile teknolojik alanlarda faaliyet gösterecek girişimlere daha fazla destek sağlanacağını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 12.11.2018

​Girişimcilikte yeni dönem

KOSGEB Başkanı Uzkurt, 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan destek programlarından Girişimcilik Destek Programı'nın, KOSGEB’in yeni vizyonu doğrultusunda ve girişimcilerden gelen taleplerin dikkate alınması ile KOSGEB İcra Komitesi tarafından alınan karar çerçevesinde 1 Ocak 2019 itibariyle yerini Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bırakacağını söyledi.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında uygulanacak Yeni Girişimci Programı ile imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimciliğe daha yüksek miktarda destek sağlanacağını belirten Uzkurt, bu sayede ülke ekonomisinin ihtiyaçlarına daha etkin katkı sağlanacağını, bürokrasinin azaltılması anlamında da girişimci adaylarına daha kolay, sade ve hızlı çözümler sunulacağını ifade etti.

Limitler artırıldı

50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli olarak uygulanan destek üst limitlerinin yeni program ile arttırıldığını ifade eden Uzkurt, imalatçı ve yenilikçi iş yapacak olan girişimcilerin 360.000 TL’ye kadar, diğer geleneksel sektörlerde faaliyet gösterecek girişimcilerin ise sağladığı istihdam performansına göre 60.000 TL’ye kadar destek alabileceklerini açıkladı. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar