Başbakan Yıldırım: Ortak karta geçiyoruz

''Ortak kart otobüslerde, metroda, vapurlarda, müzelerde kullanılabilecek. PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. 4 bin 600 PTT noktasından temin edilebilecek. Ortak kart banka kartı olarak da kullanılabilecek. ''

info@karadenizekonomi.com / 25.01.2018

Başbakan Yıldırım: Ortak karta geçiyoruz

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye Ortak Ödeme Platformu imza töreninde, ortak kart platformu hakkında açıklamalarda bulundu. Ortak kart otobüslerde, metroda, vapurlarda, müzelerde kullanılabilecek. PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. 4 bin 600 PTT noktasından temin edilebilecek. Ortak kart banka kartı olarak da kullanılabilecek. Ortak kart İsviçre çakısı gibi bir çok işte kullanılabilecek.

BU BİR KREDİ KARTI DEĞİL

Banka hesabı olmayan, vatandaşlarımızı da bu sistemle bu kartla iş yapar ödemelerini yapar hale getirecek. İstediği vakit vatandaş sistem içindeki parasını en yakın noktadan çekebilecek. Para çekme imkanı da var. Banka hesabı olmayanlar cep telefonlarından para yatırabilecekler. Burada özellikle bir konu var. Bu bir kredi kartı değil. Buna gidip borç para almak yok.

ORTAK KARTA GEÇİYORUZ


Vatandaşlarımız kendi paralarıyla işlemlerini yapabilecek. Bu sayede gerek kart cep telefonu kullanarak alışveriş ödemeler gerçekleştirilecek. İster İstanbul ister Diyarbakır nerede olursanız olun her türlü toplu ulaşımdan aynı kart ile yararlanacaksınız. Bilet alın karsın ulaşım kartını alın bunları aramak zorunda kalmayacaksınız. Kars kart meselesi de ortadan kalkıyor. Ortak karta geçiyoruz.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar