CLS Tekstil Ordu da 720 Kişiye İstihdam Sağlıyor

CLS Tekstil, 720 kişilik istihdam kapasitesiyle Gürgentepe ve Gölköy ilçelerinin geçim kapısı oldu

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2014

CLS Tekstil Ordu da 720 Kişiye İstihdam Sağlıyor

2011 yılında Gürgentepe'de 2000 metrekare kapalı alanda, 2013 yılında Gölköy ilçesinde 5000 metrekare kapalı alanda faaliyete geçen ve dünyaca tanınan Lc Waikiki firmasına çocuk giyimi üzerine üretim yapan CLS Tektstil, toplam 720 çalışanıyla her iki komşu ilçenin istihdam kapısı oldu. İş adamları Recep Çalış ve Eyüp Çalış'ın ortaklığında faaliyete geçtiği ilk dönemde 200 kişiyle hizmet vermeye başlayan ve aradan geçen zaman içerisinde kapasitesini ve istihdam sayısını arttıran ve tesis sayısını iki'ye çıkaran CLS Teksktil, istihdam sayısını 1000'e ulaştırmayı hedefliyor.

GÖÇ ORANI AZALDI

Beraberinde Ordu İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak ve Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert ile birlikte CLS Tekstil'i ziyaret eden Ordu Ticaret ve Sanayi Odası  (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal böyle bir tesisin Gölköy ve Gürgentepe'nin can damarı haline geldiğini vurguladı. OTSO-İş Kur ortaklığında Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi' (UMEM) projesi kapsamında kurslar açtıklarını ve bu kurslardan sertifika alan kursiyerlerin CLS Tekstil'de istihdam edildiğini belirten Ünal, "Değişik tarihlerde vasıfsız işsizlerin meslek sahibi olmaları amacıyla 5 adet kurs açılmıştı. Bu kurslarda yetişen ve beceri kazanan 125 kişi Gölköy'deki CLS Tekstil'de istihdam ediliyor. Gürgentepe'de 420,Gölköy 5'i OTSO-İş Kur ortaklığında düzenlenen kurs kapsamında olmak üzere her iki ilçede toplam 720 çalışanıyla bölgenin can damarı ve istihdam kapısı olan bu tesis 1000 kişiyi rahatlıkla istihdam edecek potansiyeldedir. Bu tesis sayesinde son yıllarda her iki ilçeden göç oranı da azaldı. Böyle bir yatırımı tüm zorluklara rağmen memleketlerine kazandıran Recep ve Eyüp Çalış'ı tebrik ediyoruz" dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar