Dolar tatil yapmadı

Dolar kurunda Pazartesi günü Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın açıklamaları ile yaşanan düşüş yerini yükselişe bıraktı. Dün tatil olmasına karşın uluslararası piyasalarda global hareketin etkisi ile 4.10 liraya kadar çıkan dolar kuru bugün de ben

info@karadenizekonomi.com / 2.05.2018

Dolar tatil yapmadı

Dolar saat 07.10 itibariyle 4.1057 TL olurken, euro 4.9303 TL'den el değiştirdi. Saat 08.00 itibariyle de fiyatlarda önemli bir değişim gözlenmedi, dolar ve euro benzer fiyatlardan işlem gördü.

TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın pazartesi günü sadeleşme konusunda yakın zamanda adım atılacağını açıklamasının ardından haftanın ilk işlem gününde 4,03 seviyesine kadar gevşeyen dolar kuru, dün tatile rağmen yeniden yönünü yukarı çevirdi. Dolar endeksi dün yüzde 0,40 civarında bir artışla 92 seviyesine çıkarak 11 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye ulaşırken, dolar endeksindeki bu artış sonrasında Türk Lirası da benzer ülke para birimleriyle birlikte yüzde 1'e yakın oranda değer kaybetti.

Dolar küresel bazda gerçekleştirmiş olduğu kazanımlar sonrasında içeride 4,10 seviyesini geçti.

Bugüne bakıldığında ise piyasalar güne geceden devreden S&P not indirimi haberi ile başladı. Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye düşürdü, görünümünün durağan olduğunu bildirdi.

S&P kararının ilk etapta piyasada önemli bir etki yaratmadığı görülürken, dolar 4.10 TL seviyesindeki hareketini sürdürüyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar