Dolarda düşüş!

3 Ekim'de açıklanacak olan Eylül ayı enflasyonu öncesinde dolar kuru 6 liranın altında bir rakamla güne başladı. Önümüzdeki hafta 12 Ekim'de dolar kurunun 5.70'e ineceği söyleniyor.

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2018

Dolarda düşüş!

Dolar bu hafta 6 liranın altında gergin bir seyir izliyor. Kuru yakın vadede etkileyebilecek tek şey yarın açıklanacak olan enflasyon rakamları. Piyasadaki beklenti enflasyonun 3.5-4 arasında olacağı yönünde. Bunun üstünde bir enflasyon gelirse dolardaki düşüşü etkileyebilir.Altın fiyatları da bugün enflasyon gerilimi ile yükseliş eğiliminde. Gram altının fiyatı 229 liraya çıkarken çeyrek altın 376 liradan satılıyor.

Dolar kuru 6 liranın altında : Dün %2'den fazla düşerek 5.90'a kadar gerileyen Dolar/TL yeni günde de 6'nın altında. Dolar/TL sabah saatlerinde %0.8 artışla 5.99'da, Euro/TL %0.5 artışla 6.91'de işlem gördü. Saat 09.30 itibariyle dolar ve euro rakamları şöyle:

12 Ekim'de Dolar 5.70'e inecek : Yatırım uzmanları gözünü 12 Ekim tarihine dikmiş duruşmda. ABD ile ilişkilerde kriz yaratan ve doları azdıran Rahip Brunson davası bu tarihte görülecek. Brunson'ın bu duruşmada serbest kalması beklenirken uzmanlar doların 5.70'e ineceğini söylüyorlar.

Noorcm Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz, Bloomberg HT'de kurla ilgili şu tahminde bulundu:
-"Rahip Brunson, Türkiye ile ABD arasında bir simge oldu. Esas konunun, perdenir arkasında Rusya ve İran olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Rahip Brunson davası sonuçlandığında, eğer daha beklenmedik bir gelişme olmaz ise dolar kurunun 5.70'lere kadar inmesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys'nin tahmini kurun 5.69-5.70 seviyelerine inebileceği yönünde. Piyasalarda iyimserlik havası olduğunu belirten Piotr Matys "Bu istikrarın en önemli kaynağı alınan önlemler. Merkez Bankası faizleri artırdı, Yeni Ekonomi Programı açıklandı. Bunlar da yeniden dengelenme sağladı. Artan bir iyimserlik havası var." diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar