DÖVİZ KARARI İHRACATÇILARI ENDİŞELENDİRDİ

‘80’LERE’ Mİ DÖNÜYORUZ?

info@karadenizekonomi.com / 10.09.2018

DÖVİZ KARARI İHRACATÇILARI ENDİŞELENDİRDİ
  • ·İhracatçıların ihraç bedellerini 180 gün içinde ülkeye getirmelerine ilişkin Maliye Bakanlığı kararı iş dünyasında çeşitli tepkilere yol açtı. Kararı yorumlayanlar döviz kullanım serbestisine getirilen kısıtlamayı da doğru bulmadılar ve “80’lere geri mi dönüyoruz” endişesini dile getirdiler. Bazı ihracatçılar ise kararın ülke ekonomisine yapılan dış saldırılara karşı alınmış olağanüstü geçici bir önlem olarak yorumladı.

EREN GÜNHAN ULUSOY (ULUSOY UN):

Hem ihracat hem de ithalat yapan firmalar için olumsuz bir gelişme olarak görüyorum.

DURSUN GÜRSOY (GÜRSOY FINDIK A.Ş.) :


Fındıkçıların bir sorunu yok bu konuda. Genelde uzun vadeli çalışan ihracat sektörlerini ilgilendiren bir durum söz konusudur.

SEMİH SARIGÖL (SARIGÖL KONVEYÖR):

İhracatçıya ek bir yük getiriyor. Bu tür uygulamalar ve kararlar 80’li yılları hatırlatıyor. Bu uygulama ayrıca serbest piyasa ekonomisine de müdahale anlamına geliyor.

İ. EDİP SEVİNÇ (KFMİB BAŞKANI):


Dış kaynaklı bir saldırı ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde bu tür uygulamalar normaldir. Bakanlığın bu konuda haklı bir gerekçesi vardır. Bize danışılmasını da isterdik.”

REŞAT GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar