Fatsa’dan Vietnam’a ihracat

FATSO Başkanı Karataş, “Bizi en mutlu kılan şey Vietnam’a ihracat yapıyor olmamız. Almanya ve İtalya demiyorum. Sıradaki hedefimiz OSB’deki istihdam sayısını 12 bine ulaştırmak ve 106 ülkeye ihracat yapmak” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 4.05.2018

Fatsa’dan Vietnam’a ihracat

2009 yılında göreve geldiğinde Türkiye’nin ticaret ve sanayi odaları çerçevesinde ‘en genç yönetim kurulu başkanı’ ünvanı alan Tayfun Karataş, üçüncü defa Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına seçilmenin mutluluğunu yaşıyor. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Karataş, hedef büyüttü.” Bin 500 dönümlük bir organize sanayi hedefliyoruz diyen Karataş, Karadeniz Bölgesi’nin tek parselde en büyük OSB’si için kolları sıvadı.

En büyük OSB Fatsa’ya

“Tek parselde Karadeniz’in en büyüğü olacak. Şu an kamulaştırma için 12 milyonluk bir bedel ödedik. Yaklaşık 60-70 milyona daha ihtiyaç var. İnanın İstanbul’da kapı kapı dolaşırken, yaptığımız çalışmalarla artık İstanbul’dan Rusya’dan yatırımcıların ilgi odağı olduk. Büyük firmalardan, ulusal markalardan teklifler alıyoruz. Biz ararken onlar bizi arar hale geldi. Bizden yer talep ediyorlar. 10 dönüm yer talep ediyorlar bin kişi çalıştıracağını söylüyor. Ama yer veremiyoruz. Bu sadece Fatsa’nın değil Ordu’nun sorunudur. Eğer ki göçü engellemek istiyoruz diyorsak, Ordu’yu kalkındırmaya çalışıyorsak, kesinlikle yatırım ortamının iyileştirilmesi ve genişletilmesi kanaatindeyim. Bunun da en önemli altyapısı Fatsa Organize Sanayi’dir” diyen Karataş, istihdama vurgu yaptı.

Hedef 106 ülkeye ihracat

“Benim için en büyük hizmet bir kişiye dahi ek istihdam sağlayacak ortamı sağlamaktır” diyen Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü. “Bizim için övünç kaynağı OSB’nde yarattığımız istihdamdır. İnsanlara iş ve aş kapısı doğdu. Elde edilen kazançla üyelerimiz ve yöre esnafının cirolarının yükselmesine ciddi katkılar sağladık. Dolayısıyla üretime dayalı ekonomiye geçmemiz ve yılın her ayı bölgeye sıcak para akışı sağlayacak gelir kapısı açmamız lazım.” Fatsa’dan 56 ayrı ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Karataş, Vietnam’a bile ürün satmanın keyfini sürüyor. “Bizi en mutlu kılan şey Vietnam’a ihracat yapıyor olmamız. Almanya ve İtalya demiyorum. Bunu şu anda 4 bin kişilik istihdam ve 26 fabrikayla yapıyoruz. Sıradaki hedefimiz 12 bin istihdama ulaştırmak ve 106 ülkeye ihracat yapmak. Eğer inanırsak bunu başarabiliriz nitekim başaracağımızı da gösterdik.” HABER MERKEZİ

FATSA LİMAN İSTİYOR

Tayfun Karataş, için olmazsa olmazlardan birisi de Fatsa Liman projesi. 1993 yılında projelendirilen, 1998 yılında Devlet Planlama Teşkilatı gündemine alınan ancak 1999 yılında yatırım programından çıkartılan Fatsa Limanı projesinin hayata geçirilmesi için kamuoyundan destek istedi. Karataş, “Proje maliyeti 150 milyon dolardır. Bu yüksek bir rakam değildir. Ülkemiz ihracatının büyük bölümünü deniz yoluyla yapmaktadır. Fatsa Limanı sadece Ordu'nun değil Sivas ve Tokat illerinin de ihracatını arttıracaktır. Bu proje için tüm Ordululardan destek beklemekteyiz. 2023 yılında Türk ekonomisi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak istiyorsa bunun için Fatsa Limanı’na da ihtiyaç vardır" dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar