Fındıkçılar Hindistan’da pazar arayışına çıkıyor

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, 25 - 28 Eylül 2018 tarihleri arasında Hindistan’ın Mumbai kentine “sektörel ticaret heyeti” ile çıkartma yapmaya hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 9.06.2018

Fındıkçılar Hindistan’da pazar arayışına çıkıyor

İstikrarlı büyüme rakamlarının yanı sıra 300-350 milyon civarında olduğu tahmin edilen üst ve orta gelir sınıfındaki nüfusu ile Türk fındığı için potansiyeli yüksek bir pazar olarak değerlendirilen Hindistan, Türk fındıkçıları bekliyor. Dünyanın önde gelen gıda fuarları arasında yer alan Annapoorna World of Food İndia ile eş zamanlı olarak aynı tarihte planlanan organizasyonla sektör temsilcilerinin Hindistan’daki potansiyel fındık ithalatçısı firmalar ile ikili görüşmeler düzenlenmesi, ülkenin önemli kurum, kuruluş ve firmalarının ziyaret edilmesi planlanmakta.

Karadeniz İhracatçılar Birliği Genel Sekreterliği’nden verilen bilgiye göre, Ekonomi Bakanlığı'nın onayı alınması ve yeterli sayıda katılımcı olması halinde "pazar araştırması ve pazara giriş desteği hakkında tebliğ" kapsamında gerçekleştirilecek organizasyonunun katılım bedeli kişi başı 2 bin dolar olarak belirlendi. Katılımcıların uçak bileti, konaklama, yemek, ikili görüşme organizasyonları ve transfer bedelleri bu rakamdan karşılanacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar