Fındıkta tahmin süreci başlıyor

Fındıkta yeni sezon öncesi rekolte tahminlerine yönelik ilk sinyaller gelmeye başladı. Fındık, badem, kaju, ceviz ve fıstığın da içinde olduğu 11 tarım ürününde rekolte tahmin süreci İspanya’da yapılacak INC Kongresi ile başlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.05.2018

Fındıkta tahmin süreci başlıyor

SEKTÖRÜN DÜNYA TEMSİLCİLERİ

Kısa adı INC olan Uluslararası Sert Kabuklu Meyveler ve Kuru Meyveler Kongresi, bu yıl İspanya’nın Sevilla kentinde düzenleniyor. Dün (20 Mayıs) başlayan etkinlikte sektörün tüm paydaşları bir araya geliyor. Kongreye dünyanın çeşitli ülkelerinden yaklaşık bin 200 kişinin katılması bekleniyor.

TAHMİN YAPILACAK 11 ÜRÜN VAR

Kongreye katılacak isimlerden Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Sevinç, “Bizim dışımızda kongre sonrasında yapılacak incelemeler sonucu INC yetkililerince fındığın da içinde olduğu 11 üründe tahmini rekolte açıklanacak. Açıklanacak rekolte kesin bir rakam değil, adı üzerinde tahmin” ifadesini kullandı.

KULİSLERE GÖRE FINDIK REKOLTESİ

Fındık sektöründe yerel ve ulusal kaynaklar ile INC organizasyonuna yakın çevrelerden edinilen bilgilere göre bu yılki tahmini rekolteyi fındık ve çikolata sektörünün uluslararası ismi Ferrero INC masasında açıklayacak. Aynı kaynaklardan edinilen bilgilere Türkiye için ilk telaffuz edilecek tahmini rekolte rakamının 640 bin ton olacağı yönünde. 

ETİKETLER; Fındık INC İspanya
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar