Hedef dış ticaret hacmini geliştirmek

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, “AB-Türkiye İş Köprülerinin Daha Fazla İşbirliği ve Anlayış Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” ile hedeflerinin yereldeki girişimcileri, Avrupa’ya açılmalarını sağlamak olduğunu söyledi.  

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2019

Hedef dış ticaret hacmini geliştirmek

Çekya’da iş dünyasını ulusal düzeyde temsil eden proje ortağı Çek Ticaret Odası ile işbirliği altyapısı oluşturan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Biz bu proje ile istihdam ve ihracat hedeflerine yönelik çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çekya ile dış ticaret hacmimizin geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu hedefe yönelik olarak firmalarımızın uluslararasılaşmasına katkı vererek profesyonel ihracat danışmanlığı hizmeti vereceğiz. İstihdama yönelik olarak da 40 kişinin dış ticaret uzmanı olarak yetiştirilmesi hususunda eğitim gerçekleştireceğiz. Niyetimiz, temennimiz bu projeyle yereldeki girişimcilerimizin, Avrupa’ya açılmasına imkan sunmak” dedi.

‘’Samsun’dan 9 firma listede yer aldı’’

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, ilk 1000 İhracatçı Raporu’na giren Samsunlu firmaları da kutlayan Başkan Murzioğlu, “Sizlerin de bildiği gibi, Türkiye İhracatçılar Meclisi, her yıl geleneksel olarak İlk 1000 İhracatçı Raporu açıklıyor. 17 Haziran’da da geçen yılın raporları açıklandı. Ankete göre, Samsun’dan tam dokuz firma yer aldı. Bu dokuz firmanın 2018 yılı toplam ihracatı 437.611.905,13 Dolar, Samsun’un toplam ihracatı ise 646.982.200,35 olarak gerçekleşti. Ankette yer alan iki firma adının açıklanmasını istemedi. Bu onuru bizlere yaşatan tüm firmalarımız Yeşilyurt Demir Çelik, Sampa Otomotiv, Sürsan Su Ürünleri, Borsan Kablo, As Çelik, Özyılmaz Fındık ve Ulusoy Un’un yöneticilerini ve emekçilerini gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bu sayılar daha da artar. Temennimiz ve çalışmalarımız o yönde” diye ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar