İç Piyasada Daralma Olacak

Fındık sektörü güçlü bir ailedir, bu sezonu da tüm zorluklara rağmen aşacaktır

info@karadenizekonomi.com / 18.08.2014

İç Piyasada Daralma Olacak

Ordu Ticaret Borsası eski başkanı Nejdet Gürsoy 2014 Sezonunu değerlendirdi.

2014 Fındık sezonunun zor bir sezon olacaktır

Gürsoy yapmış olduğu açıklamada ‘’Ülkemiz de fındık sanayinin çalışması , ihracatcımızın, üreticimizin huzurlu olması ülke ve bölge ekonomisi için çok önemlidir.Doğu ve Batı fındık rekoltesi ihracatımıza yetecektir ama , iç piyasada daralma olacaktır’’şeklinde konuştu.

Fındık sektörü güçlü bir ailedir, bu sezonu da tüm zorluklara rağmen aşacaktır.Üreticimizin güçlü kılınması için 2015 destekleme ödemelerinin yapılması önemlidir. Geçen yıldan bugüne fındık fiyatları düşük rekoltenin etkisiyle önemli bir seviyeye yükselmiştir.Bu yüksek fiyatlardan Doğu Karadeniz Bölgesinde önemli ölçüde fındık üreticisi yararlanamıyor.Bu nedenle bu yüksek fiyatlara başka anlamlar yüklemeye ve hayal kırıklılıklarına yol açmamak gerekiyor.

Ülkemiz fındık dikim sahalarında verimliliğin ve kalitenin artmasına iyi tarım uygulamalarına tüm kesimlerin destek olması gerekir.

ETİKETLER; Nejdet Gürsoy
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar