İlçe Belediyelerinin Sıkıntısı Büyükşehir Yasasından kaynaklanıyor

Hiçbir yatırımı ötelemedik. İnşaatlar sürdükçe yeni teknik ayrıntılar ortaya çıkıyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.08.2014

İlçe Belediyelerinin Sıkıntısı Büyükşehir Yasasından kaynaklanıyor

Milletvekili Hamarat,”Ankara’dan gönderilen ödenekte bir eksiklik yok. İlçe Belediyelerin sıkıntısı Büyükşehir yasasından kaynaklanan bir durum” dedi.

30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ordu’da AK Partili 19 ilçe Belediyesi’nden özellikle ekonomik anlamda sıkıntı çektiklerini duyduklarını belirten Milletvekili Mustafa Hamarat,” Konu bize intikal edince işin Ankara ayağını araştırdık. Ordu’da gönderilen ödebeklerde bir eksiklik mi var diye. Ancak böyle bir durum söz konusu değil.Ödenekler muntazam gönderiliyor.

Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte bir geçiş dönemi yaşanıyor. Yetki Büyükşehir’de, Büyükşehir Belediye Meclis’’inde. İlçe Belediyeleri küçüldü, su, alt yapı ve kanalizasyon Büyükşehir’e geçti. İlçe Belediyeleri alan olarak büyüdü ama işlev olarak küçüldü. Bu sıkıntının nedeni bundan kaynaklanıyor.

Diğer Büyükşehirlerde de aynı sıkıntı var. İlave kanun değişikliği ile sorunun çözümleneceğini umuyorum” dedi.

Ordu’da yatırımların yavaşladığı yönündeki söylemlere katılmadığını belirten Milletvekili Hamarat,”Hiçbir yatırımı ötelemedik. İnşaatlar sürdükçe yeni teknik ayrıntılar ortaya çıkıyor. Her yatırım biteceği en iyi zamanda bitecek” dedi.

Basın mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, yatırımların yavaşladığı şeklindeki görüşlere katılmadığını söyledi. Hamarat, şöyle konuştu: “Yatırım ve hizmetler yavaşlamadı. Ordulular şundan emin olsunlar. Hiçbir iş aksamayacak. Planladığımız, temelini attığımız işlere devam edeceğiz. Ödenek sıkıntısı söz konusu değil. Bir takım işler öngördüğümüzden farklı çıkabiliyor. İnşaatlar sürerken teknik ayrıntılar çıkabiliyor. Mesela havaalanı pistinin uzunluğu 4 km, yürümeyle bir saat sürüyor. 18 metre denize dolgu var ama suyun üzerinde görünen kısım 8 metre. Bu kaç katlı apartman yapıyor hesaplayın. Dünyanın en sayılı projelerinden birisi. Dolayısıyla teknik ayrıntılar çıkınca kamuoyu yavaşladı zannediyor.”

Havaalanı, Dereyolu, çevre yolu bittiğinde Ordu’nun eski Ordu olmadığını yeni bir Ordu olacağını göreceğiz. Büyükşehir olduk, birkaç sene sonra yeni Ordu olacağız. Ordulu olmayan, dışarıdaki bir insan bunu daha iyi görüyor. Ulaşım açısından bambaşka bir Ordu olacağız. Daha bu yatırımların ardından denizle ilgili, demiryolu ile ilgili yeni hedeflerimiz, projelerimiz var. Ne hayal ediyorsak o hayaller gerçekleşecek. Ama takdir edersiniz ki akşamdan sabaha olmuyor.”

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE MİLLİ MÜCADELEDİR

Paralel yapıyla mücadelenin her yönüyle, sonuna kadar devam ettirileceğini, bu mücadelenin İstiklal Mücadelesi kadar, önemli olduğunu belirten Hamarat, “Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hassasiyet ve kararlılığına sonuna kadar katılıyor, bu mücadelede ne pahasına olursa olsun, daima hükümetimizin, Sn. Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Bu yapı açıktan, gizliden çalışmalarını halen sürdürüyor. Bu yapıyı tamamen çökertene kadar mücadelemiz sürecek. Bu yapıyla mücadele bizim için artık bir milli mücadeledir.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar