Kadın girişimcilere finansman imkanı

Türk Eximbank, ihracat sektöründe kadın girişimcilerin rollerinin artması amacıyla, ihracatçı kadın girişimcilere özel bir finansman imkanı geliştirdiklerini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 9.03.2019

Kadın girişimcilere finansman imkanı

Türk Eximbank, ihracat sektöründe kadın girişimcilerin rollerinin artması amacıyla, ihracatçı kadın girişimcilere özel bir finansman imkanı geliştirdiklerini açıkladı.

Pekcan yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde takdim edilen bu yeni kredi desteği ile Türk Eximbank, desteklediği ihracatçılar arasında kadın girişimcilerin yüzdesini artırmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Pekcan konuşmasında Türkiye’de ihracatın artmasının temel yolunun ihraç ürünlerinin çeşitliliğinin, katma değerinin ve orta yüksek teknolojili ürün ihracının artırılmasından geçtiğinin altını çizdi.

     Pekcan, “Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürürken inovasyondan girişimciliğe, pazarlamadan finansmana kadın bakış açısının eksik olduğunu gördük. Bu sebeple Bakanlığımız bünyesinde Kadın Girişimcilik Daire Başkanlığını kurduk. Amacımız kadın girişimcilere ihracat desteklerimizi daha iyi anlatabilmek ve daha fazla yararlanmalarını sağlamak. Bugün Türk Eximbank ile QNB Finansbank arasında imzalanan protokol de bu amaca ulaşmamız açısından önem taşıyor” şeklinde konuştu.

‘’200 milyon dolar kredi’’

 Bakan Pekcan, Türk Eximbank tarafından QNB Finansbank’a sadece kadın girişimcilere kullandırılmak üzere 100 milyon lira ve 200 milyon ABD dolarından oluşan bir kredi limiti açıldığını dile getirdi.

     Yapılan açıklamada detaylar aktarılarak “Söz konusu limit kapsamında yüzde 50’den fazla ortaklık payı kadın girişimcilere ait olan ihracatçı firmaları, Banka’nın ‘Sevk Öncesi İhracat Kredisi’ programı dahilinde 1 yıl vadeli kredi kullanabileceklerinin anlatılmasının ardından kredi lira bazında KOBİ niteliğinde olan ihracatçı kadın girişimcilere, yabancı para bazında ise hem KOBİ hem de KOBİ dışı ihracatçı kadın girişimcilerimize kullandırılacaktır. Yabancı para bazındaki krediler için faiz oranı Türk Eximbank’ın kısa vadeli yabancı para kredilerinin faiz oranının 25 baz puan altında belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.

     Bakan Pekcan konuşmasında, kredi programlarında kadın girişimcilere öncelik verileceğini kaydederek “KOBİ’lerde olduğu gibi tüm kredi programlarında kadın girişimcilere öncelik vereceğiz ve finansman desteği sağlayacağız” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar