Kasım Sonu Fındık İhracat Rakamımız 68 Bin 545 Ton İç Fındıktır

Geçen Yıla Göre Döviz de 180 Milyon Dolar Artış Gösterirken,Fındık Miktar Bazında 16.708 Ton OLarak Azalmıştır

info@karadenizekonomi.com / 2.12.2014

Kasım Sonu Fındık İhracat Rakamımız 68 Bin 545 Ton İç Fındıktır

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatcı birliği yönetim kurulu başkan vekili Dursun Oğuz Gürsoy  açıklanan 2014  Kasım Fındık ihracatının  rakamlarının istikrarlı bir şekilde ilerlediğini bu tabloyu koruduğumuz  takdirde 215 bin ton 220 bin ton arasında iç Fındık ihracatı gerçekleşeceğini beklediklerini söyledi.

Sezon Sonuna Kadar Fındık İhracatımız 220 Bin Tonu Bulacaktır

Gürsoy sözlerine şöyle devam etti;

''Tabloya baktığımız zaman toplamda Kasım sonu itibariyle 68 bin 545 ton iç fındık ihracatı yapıldığını görmekteyiz. Ülkemize 785 milyon 750 bin dolarlık döviz girdisi sağlandı.Yüksek fiyatlar nedeniyle geçen yıla göre  döviz olarak 180 milyon dolar artış gösterirken ,fındık miktar bazında ihracat16.708 ton  azalmıştır.Burada Aralık rakamlarını ilk 15 günde ne olacağını görmek gerekir.Benim kanatim ihracatımızın Türkiye olarak sezon sonuna kadar 215- 220 bin tonları göreceğini düşünüyorum''dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesinde Yoğun Bir Fındık Satışı Oldu

''Son günlerde özellikle  Kasım ayında Doğu Karadeniz Bölgesinde yoğun bir Fındık satışı oldu.Ancak bu üreticiden gelen bir satış değil ,ticaret erbabının stoktaki fındıkları satması ihracat rakamlarına yansıdı.Doğu Karadeniz Bölgesinde üreticinin elinde Fındık kalmadığını Sanayicinin,Fabrikacının,Manavın ticaret erbabının depolarında Fındık olduğunu bu depolarda ki Fındıkların piyasaya inmesi ihracat rakamlarına hız kazandırmıştır.Önümüzdeki yılın işaretleri piyasaya yansımaya devam edecektir. Bütün bu gelişmeler serbest piyasa ekonomisinin başarısı arz ve talebin sonucudur'' şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar