KDV yükü ağırlaştı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının sonuna doğru iş insanlarından yeni istihdam sözü aldığı öğrenildi. İş dünyası çevrelerinden edinilen bilgilere göre çeşitli oda ve borsa başkanlarının verdiği taahhüt 1 milyon istihdam sayısına ulaştı.

info@karadenizekonomi.com / 27.01.2019

KDV yükü ağırlaştı!

Ekonomi Şurasında iş dünyasından taahhüt

1 milyon istihdam sözü

TOBB tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi yönetimini oluşturan bakanların katıldığı Ekonomi Şurasının basına kapalı bölümde istihdam ve firmaların kamudan alacakları ana tartışma konusu oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantının sonuna doğru iş insanlarından yeni istihdam sözü aldığı öğrenildi. Her üyenin 2 yeni istihdam yapmasını isteyen Erdoğan il temsilcisi oda-borsa başkanlarıyla tek tek konuşarak taahhüt ettikleri istihdam sayısını sordu ve yanıtları da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da listelediği öğrenildi. İlave istihdam konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık iş insanlarıyla şakalaştığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre çeşitli oda ve borsa başkanlarının verdiği taahhüt 1 milyon istihdam sayısına ulaştı.

KDV iadeleri değerlendirilecek

Erdoğan'ın firmaların kamudan çeşitli kalemlerde oluşan alacakları konusuna ilgi gösterdiği, özellikle KDV iadelerinin ödenmesinde bir çalışma yapılacağını vurguladığı kaydedildi. Erdoğan'ın başta KDV iadeleri olmak üzere, kamunun özel şirketlere olan gecikmiş ödemelerine yönelik tahvil verme konusunun bütçeye olası etkilerinin değerlendirilmesi talimatı verdiği bildirildi. Bu arada, OSB dışındaki imalat sanayii firmalarının enerji maliyetlerinin düşürülmesi konusunda bir araştırma yapılması konusunda da Cumhurbaşkanı'nın talimat verdiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca sektör meclisleriyle başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere ilgili bakanlıkların bir araya gelerek sorunlara çözüm oluşturmak için çalışmaları kararlaştırıldı. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar