Kriz ve ekonomik dalgalanmaya karşı önlem alınmalı

''Hayatın içindeki risklerden korunmak için nasıl ki risklere karşı önlemler alıyorsak, krizlerden ve ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemek için de gereken önlemleri almalıyız''

info@karadenizekonomi.com / 19.12.2019

Kriz ve ekonomik dalgalanmaya karşı önlem alınmalı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, ‘Dalgalı Piyasalarda Risk Yönetimi ve Korunma Yöntemi’ eğitimi gerçekleştirildi. Bir yatırım menkul değerler şirketi işbirliğinde düzenlenen eğitimde, Türkiye’de son yıllarda piyasaların dalgalanmaları ve buna bağlı olarak alınacak önlemler konuşuldu.

‘’Gereken önlemler alınmalı’’

Türkiye’de son yollarda piyasaların dalgalı ve endişeli seyir izlediğini belirten Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, ‘’Bildiğiniz gibi, Türkiye’de özellikle son yıllarda piyasalar endişeli ve dalgalı bir seyir izlemektedir. Bu sebeple risk yönetimi özellikle finans yöneticilerinin ve şirket sahiplerinin üzerinde en çok durması gereken konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayatın içindeki risklerden korunmak için nasıl ki risklere karşı deprem sigortası, kasko, kaza sigortası gibi önlemler alıyorsak, krizlerden ve ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemek için de gereken önlemleri almalıyız” ifadelerine yer verdi.

‘’Ticaret insanları bu sebeple karşı karşıya’’

Türkiye ekonomisinde ciddi derecede dalgalanmalar olduğunu söyleyen Ordu TSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım, ‘’Bizim üyelerimiz ve bizim üyelerimizin haricinde bütün ticaret insanları bu sebeple karşı karşıya, dolayısıyla bugünkü toplantı ticari hayata emek vermiş insanlara yardımcı olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar