Oltan Gıdanın Ferreroya Satıldığını İlk Duyuran Karadeniz Ekonomiden Bir Son Dakika Haberi Daha..

Son Dakika...Rekabet Kurulu Oltan'ın Ferrero'ya Satışını Onayladı..!

info@karadenizekonomi.com / 13.01.2015

Oltan Gıdanın Ferreroya Satıldığını  İlk Duyuran Karadeniz Ekonomiden Bir Son Dakika Haberi Daha..

Temmuz ayında  Türkiye'nin fındık ihracat rekortmeni Oltan Gıda'nın, çikolata üreticisi İtalyan Ferrero'ya satıldığını ilk duyuran Karadeniz Ekonomi haber sitesinden bir son dakika haberi daha..

Rekabet Kurulundan beklenen onay haberi geldi...

Oltan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Veli Oltan, yaptığı açıklamada, Türkiye fındık  ihracat rekortmeni olan Oltan Gıda'nın, Türk fındığının en büyük alıcısı olan İtalyan çikolata devi Ferrero'ya satıldığını belirterek, "Oltan Gıda'nın İtalyan Ferrero'ya satış işlemi kesinleşti, imzalar atılarak satış işlemi tamamlandı" ifadesine yer vermişti.

İşletmelerinin Oltan Gıda ismiyle faaliyetlerine devam edeceğini, kendisi ve ortağı Şükrü Güngör Köleoğlu'nun 5 yıl süreyle şirketin idaresini sürdüreceğini belirten Oltan, Ferrero'nun sektörde söz sahibi ve istikrarlı üretici bir firma olduğuna işaret etmişti.

REKABET KURULU FINDIK SEKTÖRÜNDE FINDIK SEKTÖRÜNÜN LİDER FİRMASI OLTAN FINDIK FİRMASININ DÜNYA ÇİKOLATA DEVİ FERRERO FİRMASINA SATIŞINI ONAYLADI

 Dünya’nın dev çikolata firmalarından Ferrero firmasının son on yılın Türkiye ihracat Şampiyonu Oltan fındığı alma girişimi rekabet kurulunun onayını gerektiriyordu, Ferronun Oltan fındığı alma girişimi rekabet kurulunun masasında duruyordu.Ve beklenen karar çıktı ..!Rekabet Kurulu Oltan Firması'nın Ferreroya satışını onayladı.Rekabet kurulundan gelen resmi açıklama ise şöyle;


''Oltan Gıda Maddeleri İhr. İth. ve Tic. Ltd. Şti., Oltan Fındık İşl. San. ve Tic. Ltd. Şti., Oltan Fındık San. ve Tic. Ltd. Şti, Oltan Boyer S.A.S. ve Oltan Grout Ltd.'nin sermayesinin ve oy hakkının %100'ünün Ferrero International S.A. tarafından devralınması işlemine izin verildi''şekilde açıklamada bulundular.

Türkiye Oltan fındık ihracatının üçte birini tek başına gerçekleştiriyor.Bu 2014 yılında’da ihracat Şampiyonu Oltan Fındık Olmuştu.

2014 YILINDA EN FAZLA FINDIK İHRACATI YAPAN YİNE OLTAN OLDU

Sıra Firma Adı Miktar (Kg) Değer ($)
1- OLTAN GIDA MADDELERİ İHRACAT İTHALAT VE TİC. A.Ş. TRABZON 63.420.135 559.930.344





Trabzon merkezli Oltan Gıda’nın 5 fındık kırma fabrikası, 2 iç fındık seçme tesisi ve Trabzon’da fındık entegre tesisi bulunuyor. Şirket, fındık satışının yüzde 70’ini Ferrero’ya yapıyor. Oltan Gıda’yı satın alan Ferrero ise dünyanın çikolata devi olarak biliniyor. Ferrero geçen yıl dünya çapındaki 19. fabrikasını 300 milyon liralık yatırımla Manisa’da açmıştı.

Fındık piyasasında yeni dönem 


Türkiye’den en fazla fındık alan Ferrero’nun Manisa’da kurduğu fabrikadan sonra Türkiye’de piyasada doğrudan yer alacağı bekleniyordu. Ferrero gibi daha birçok yabancı firmanın fındığa yatırım yapması bekleniyor. Ferreron Manisa’da Nutella, Kinder Pingui ve Kinder Süt Dilimi markalı çikolatalar üretiyor. Ferrero tüm fabrikalarında kullandığı fındığın yüzde 80’nini Türkiye’den alıyor. Ferrero’nun yıllık cirosu yaklaşık 10 milyar euro.

Orhan Oltan Ülke Adına Çok Karlı Bir Satışı gerçekleştirdik

Oltan Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Oltan  yaptığı açıklama da ''Ülkemiz adına daha önceden söylemiş olduğum gibi çok karlı önemli bir satış gerçekleştirdik. Takdir edilmesi gereken çok önemli karlı bir satış.Rekabet kurulu kendi prosedür sürecini tamalamasını bekledik.Olumlu bir şekilde sonuçlandı,ülkemiz adına özellikle fındık sektörüne bu satışın çok faydaları olacak.Özellikle Ferrero firması ile iyi tarım uygulamaları ile ilgili ülkemiz fındık dikim sahalarında verimin ve kalitenin artması için çok önemli projeleri hayata geçireceğiz.Burada kazanan ülkemiz fındık sektörü olmuştur''şeklimde açıklamada bulundu..

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar