OTSO, ‘İstanbul Güvenlik Konferansı’nda

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Danışmanı Tarkan Deniz, “Yeni Dünya Ekonomi ve Güvenlik Mimarisi” ana temasıyla 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen İstanbul Güvenlik Konferansı'na özel davetli olarak katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 11.11.2019

OTSO, ‘İstanbul Güvenlik Konferansı’nda

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Danışmanı Tarkan Deniz, TASAM Millî Savunma ve Güvenlik Enstitüsü (MSGE) tarafından “Yeni Dünya Ekonomi ve Güvenlik Mimarisi” ana temasıyla 7-8 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul'da beşincisi gerçekleştirilen İstanbul Güvenlik Konferansı'na özel davetli olarak katıldı ve otuzdan fazla ülkeden gelen konuklarla iki gün boyunca önemli temaslarda bulundu. 5. İstanbul Güvenlik Konferansı 2019 ile birlikte; önceki iki yılda olduğu gibi Katar Silahlı Kuvvetleri Stratejik Araştırmalar Merkezi (QSSC) işbirliğinde “Körfez Güç Mimarisi ve Ekonomik Güvenlik” temalı 3. Türkiye - Körfez Savunma ve Güvenlik Forumu ve “Afrika Güvenlik Mimarisi ve Türkiye” temalı 2. Türkiye - Afrika Savunma Güvenlik ve Uzay Forumu ile “Yeni Uzay Ekonomi ve Güvenlik Mimarisi” temalı Uzay Ekosistemi ve Güvenliği Çalıştayı’nın birincisi de alt etkinlikler olarak eşzamanlı icra edildi. Dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülkeden uzman, akademisyen, araştırmacı, asker, diplomat, devlet adamı ve basın mensubu katılımcıyı buluşturan Uluslararası İstanbul Güvenlik Konferansı’nın açılış oturumunda “Orta Doğu'da Stratejik ve Güvenlik Ortamının Dönüşüm Yönleri” konusu ele alındı.

Yapılan diğer oturumlarda ise sırasıyla “Enerji Kaynakları ve Dünyada Enerji Arzı Güvenliği”, “Yeni Dünya Güvenlik Mimarisi ve Güvenlik Örgütleri”, “Yeni Güvenlik Mimarisi içinde NATO”, “Yeni Güvenlik Mimarisinde Savaşı Anlamak”, “Güvenlik Mimarisinde Dönüşümler ve Türkiye” ile “Değişen Güvenlik Paradigmaları ve Uluslararası Hukuk” gibi tüm dünyanın gündeminde yer tutan konu başlıkları ilgili uzmanlarca konuşuldu. İstanbul Güvenlik Konferansı’nın ikinci ve son günü yapılan oturumlarında ise “Akıllı Şehirler Üzerine”, “Güç Kavramına Yaklaşımlar”, “Ulusal Güvenlik Politikaları”, “Yapay Zekâ ve Güvenlik”, “Güvenlik Kavramına Farklı Yaklaşımlar” ve “Siber Güvenlik Çalışmaları” konuları konuşuldu. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı olan Tarkan Deniz daha önceki yıllarda TASAM'da Somali ve Tayvan konularında yuvarlak masa toplantılarında iki kez konuşmacı olarak konuk oldu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar