Şirketler nitelikli işgücü arıyor

Teşvikler ve dijitalleşmenin etkisiyle ihracata yönelen şirketler, nitelikli işgücü istihdamı için yoğun arayış içerisine girdi.

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2020

Şirketler nitelikli işgücü arıyor

Türkiye’nin son yıllardaki ihracat atağı istihdamda karşılık bulmaya başladı. 2019 yılında ihracat, bir önceki yıla göre yüzde 2 artışla 180 milyar doları aştı. Bu rakamla birlikte Cumhuriyet tarihinde yeni bir rekora imza atılırken artan ihracat, istihdamı doğrudan etkiledi. Teşvikler ve dijitalleşmenin etkisiyle ihracata yönelen şirketler, nitelikli işgücü istihdamı için yoğun arayış içerisine girdi. İhracat yapan Türk şirketler pazarlama becerisine sahip nitelikli işgücü arayışına koyuldu. Yurtdışı Satış Görevlisi, Yurtdışı Pazarlama Yöneticisi ve İhracat Sorumlusu gibi görevlerde profesyonel çalışanları istihdam ederek ihracat konusunda elini güçlendirmek isteyen şirketler, kısa sürede yüzlerce iş ilanı verdi. Yeni iş ilanlarının yüzde 55’i ihracat profesyonelleri istihdam etmeye yönelik verildi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar