Trabzonlu balıkçılar erken döndü

Denizlerde av yasağının 15 Nisan’da başlayacak olmasına rağmen yeterli avlanma olmayınca Trabzon’da büyük balıkçı tekneleri limanlara dönmeye başladı.

info@karadenizekonomi.com / 6.04.2018

Trabzonlu balıkçılar erken döndü

Trabzon’da farklı limanlara demirleyen büyük balıkçı teknelerinde ilk olarak ağların bakım ve onarımı yapılırken, daha sonra teknelerin bakımına geçilerek önümüzdeki balık sezonunun hazırlıkları başlayacak.

1 Eylül 2017 tarihinde başlayan balık av sezonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akgün Balıkçılık tekne sahiplerinden Fatih Akgün, av açısından fena bir sezon geçirmedikleri ancak ekonomik olarak çok tatmin edici olmadığını söyledi.

Hamsi avında azalma var

Hamsi avıyla ilgili olarak da konuşan Akgün “Hava sert-soğuk olunca hamsi de bol oluyor. Yani havaların durumuna göre hamsinin seyri değişiyor, belli olmuyor. Son yıllarda hamsi avında bir azalma var ama abartıldığı kadar da bir düşüş yok. Hamsi göç balığı burada durmuyor, bazen göçünü erken tamamlıyor. Biz genellikle Doğu Karadeniz’de avlandık, Gürcistan sularında da avlandık. Artık oralar da eskisi gibi değil. Hamsi vardı ama umduğumuz kadar değildi” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar