TTB ve İŞKUR İşbirliği ile Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursu Açılıyor

fındık seçme elemanı yetiştirme kursuna 18-38 yaş grubundaki en az ilkokul mezunu olan bayanlar katılabilecek

info@karadenizekonomi.com / 15.08.2014

TTB ve İŞKUR İşbirliği ile Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursu Açılıyor

Trabzon Ticaret Borsası ve İş-Kur’un işbirliği ile istihdam garantili olarak düzenlenen, Fındık Seçme Elemanı Yetiştirme Kursları’nın 4’üncüsü açılacak.

Trabzon Ticaret Borsası Meclis başkanı Mehmet Cirav konuyla igili olarak şu açıklamaları yaptı:

“UMEM BECERİ’10” diye adlandırılan “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Projesi” kapsamında düzenlenen fındık seçme elemanı yetiştirme kursuna 18-38 yaş grubundaki en az ilkokul mezunu olan bayanlar katılabilecek.

Yetkililer, teorik kursların hafta içi günde 5 saat olmak üzere 1-26 Eylül tarihleri arasında Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, stajların ise 2 hafta süre ile fındık kırma ve işleme fabrikalarında gerçekleştirileceğini belirterek, başvuruların iskur.gov.tr, umem.org.tr veya becerion.org.tr adresleri üzerinden internetten, ya da İŞKUR ile Trabzon Ticaret Borsası’na 22 Ağustos 2014 mesai saati bitimine kadar şahsen yapılabilecekler.

Başvuranlar arasından 30 kişinin kursa kabul edileceği belirtilerek, isteklilerin fazla olması halinde ise, yapılacak kursiyer seçme tarihlerinin adaylara mesajla bildirilecek.

UMEM BECERİ’10 kapsamında İŞKUR-Trabzon Ticaret Borsası işbirliği ile 2011-2012 ve 2013 yılları arasında açılan 3 kursa 90 bayan katılmış ve bunların büyük kısmı fındık fabrikalarında işe yerleştirilmişti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar