Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor

Türkiye'ye 2019’da 3,6 milyar dolar döviz kazandıran, 2,7 milyar doların üzerinde dış ticaret fazlası veren mobilya sektörü, Modeko Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı'nda büyük bir buluşmaya sahne oluyor.

info@karadenizekonomi.com / 5.03.2020

Türk mobilyacılar ihracat basamaklarını hızla çıkıyor

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Modeko Fuarı kapsamında, "Mobilya İhracatçıları Sektör Buluşması"na ev sahipliği yaptı. Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, açılışta yaptığı konuşmada Çin’deki coronavirüsün dünyaya hızla yayıldığını, 300’e yakın fuarın iptal edildiğini ama Türkiye’nin şanslı ülkelerden biri olduğunu söyledi ve Modeko Fuarı’nın ziyaretçilerine kapıları 31’nci kez açarken değişik şehirlerden 327 firmanın katılımcı olduğunu belirtti.

Üniversiteler Modeko’da

Konuşmasında fuar organizasyonuna katkıda bulunmak için üniversitelerle irtibata geçtiklerini ve tasarımla ilgili hocaları davet ettiklerinden bahseden Cahit Doğan Yağcı, “Ege Üniversitesi meslek yüksekokulu, Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün tasarım bölümlerini davet ettik. Ege İhracatçı Birlikleri olarak bir stant açmaya tasarımla ilgili faaliyetlerde bulunmaya karar verdik. Bugün başlayan aktiviteler 3 gün sürecek, her gün ayrı hoca gelip tasarımla ilgili sorularınızı cevaplandıracak.” diye konuştu.

Üniversite sanayi işbirliği kuvvetleniyor

Yağcı, Türkiye’nin büyümesini sürekli kılmak için ihracatın sürekli artmasını, pazarların ve ürünlerin çeşitlendirilmesi gerektiğini anlattı.“Sürekli katma değeri yüksek ürün ihracatından bahsediyoruz. Bunun için tüm alt sektörlerimize düşen çok görev var. Tasarım ve markalaşmaya büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde sektörle ilgili özellikle mobilyada eğitimli eleman konusunda ciddi açıklar vardı. Meslek okullarında burslar verdik. Üniversitelerin tasarım bölümleriyle işbirliği yaparak öğrencilere bu mesleği sevdirmeye çalışıyoruz. Üniversitelerle işbirliği yapamazsak sanayiye olan katkımızda iddialı olamayız. Ancak üniversitelerle işbirliğinin sonucunda sektöre daha çok katkımız olacak.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar