‘’Türkiye, hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek’’

Albayrak, ‘’Türkiye artık yeni bir değişim hamlesi başlatarak yeniden o büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek’’

info@karadenizekonomi.com / 8.11.2019

‘’Türkiye, hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek’’

Çeşitli programlar kapsamında Ordu’ya gelen, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' sloganıyla Ordu’da düzenlenen "Ordu İş Dünyası Buluşması" programında, iş insanları ile bir araya gelerek, ekonomik gelişmeler ve yeni fırsatlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

‘’Demiryolu altyapısı için hızlı adımlar atacağız’’

Ordu’da altyapı, karayolları, DSİ sulama altyapısı ve Organize Sanayi Bölgeleri noktasında yatırımların yapılacağı müjdesini veren Bakan Albayrak, "Özellikle Ordu anlamında altyapı, karayolları noktasında, DSİ sulama altyapısı anlamında, organize sanayi bölgeleri noktasında, çok önemli adımları çok kısa sürede atacağız. Bakanlığımız ile bu konuda hızlı adımlar atacağız. Demiryolu altyapısı ile ilgili bu adımları hızlı atacağız. Yaşanan süreçlerin ekonomimize verdiği etkileri teker teker ortadan kaldırmaya başladık. Şimdi bu manada özellikle birçok açıdan olduğu gibi bu açıdan Türkiye artık yeni bir değişim hamlesi başlatarak yeniden o büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine kararlılıkla ilerleyelim. Kaybettiğimiz zamanı daha da hızlı koşarak kazanalım. İşte o yüzden il il gezerek iş dünyamızla daha yakın hem hal olarak hem de sorunları kaynağında çözümleyip geri dönüşümü nasıl olacak anlatmamız lazım."

‘’Türkiye fındığının yüzde üçünü Ordu üretiyor’’

Geçen sene faiz oranları 30-32 bandındayken, şu anda 10-12 bandında, bundan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum diyerek söze başlayan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, ‘’Ordu’muz TÜİK verilerine göre bundan 5 sene önce yaşanılabilir kriterleri bakımından 59’ncu sıradaydı, Cumhurbaşkanımız sayesinde, eğitim, ulaşım ve sağlıkta yapılan gelişme ile 16 basamak birden yükselerek 43’ncü sıraya yükseldik. Ama daha bitmedi, bazı noksanlarımız da var. Biz Ordu olarak sahili en uzun olan Türkiye’nin 2’nci iliyiz. Ancak Ünye dışında bir limanımız yok. Ünye ilçemiz de bize konum olarak Giresun ilinden daha uzak konumdadır. Bu yüzden bizim Ordu’ya konteyner limanının kazandırılmasını istemekteyiz. Ordu Türkiye fındığının üçte birini üretiyor ama ihracattaki rakam 200 milyon dolar. Aslında bu oran 1 milyar dolar olması lazım, bu da tamamen ilimizde bir konteynır limanın olmamasından kaynaklanmaktadır. Yine Türkiye de 8 milyon ton kivi üreten il konumundayız. Aynı zaman da Dünya da en fazla bal üreten il konumundayız ama ihracatımız yok. 18 milyon kilo bal üretmemize rağmen bal ihracatımız sıfır. İlimize yapılacak bu liman sadece bize lazım değil, Karadeniz Akdeniz yolunun tamamlanması ile birlikte Sivas’a, Kayseri’ye, Maraş’a, Antep’e İskenderun’a lazım, bu hat üzerindeki 42 vilayete lazım.  Bu yüzden ilimize bir konteynır liman yapılmasını istiyoruz. Ordu’nun daha fazla kalkınmasını sağlayacak Karadeniz Akdeniz yolunun da tamamlanmasına kısa süre kaldı, inşallah burası da tamamlandıktan sonra Ordu gelişmesine hızla devam edecektir. Bu yol konum bakımında ilimiz için çok değerlidir. Bu yol kuzey ile güneyi birbirine bağlayacak ve ticari faaliyetlerin gelişmesini sağlayacaktır. Bununla birlikte henüz somut bir adım atılmamış Samsun Sarp Demir yolunun mutlaka ilimizden geçmesini istiyoruz’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin’in Moderatörlüğünde, iş insanlarının sorularını yanıtladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar